Tepić: Hrvatska kao da ne veruje EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 22. 07. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Hrvatska kao da ne veruje EU

BEOGRAD – Komentarišući najavu iz Hrvatske da tamošnja vlada formira komisiju koja bi trebalo da prati izvršavanje obaveza Beograda u vezi sa poglavljima 23 i 24, predsednica Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Marinika Tepić kaže za Politiku da joj nije poznato da je u nekoj zemlji članici EU do sada formirana takva komisija.

LSV
– Formiranje te komisije je kao da Hrvatska ne veruje evropskim organima koji će nadzirati provođenje obaveza iz poglavja 23 i 24, već da ona mora dodatno to da kontroliše – ocenjuje Tepić. Povodom činjenice da neki formiranje ove komisije tumače ipak kao internu stvar, Tepić kaže da ne zna koja bi to interna stvar mogla biti.


– Ne znam koja je to interna stvar naterala Hrvatsku da posegne za retorikom koja je nastupila, i nakon objave da se sa Srbijom otvaraju poglavlja, pa i ove komisije, osim da je ta interna stvar u vezi sa predizbornom kampanjom u toj zemlji – istakla je ona.

(BILSV, 22. 07. 2016)

 




Saopštenja | Sreda, 20. 07. 2011. | Komentara: 0

Velika simbolika u hapšenju Gorana Hadžića

NOVI SAD - Velika je simbolika u tome da je baš na današnji dan, kada je posle sedam godina skrivanja uhapšen Goran Hadžić, 20. jula 1941. godine u Viševcu kod Smederevske Palanke streljan Jozef Šulc. Podsetimo, ovaj nemački vojnik odbio je naređenje svog oficira da strelja 18 partizana. Skinuo je vojničke oznake, stao pred streljački stroj i ubijen je zajedno sa njima.
Izjave | Utorak, 19. 07. 2011. | Komentara: 0

Vraćanje imovine Vojvodini ne ugrožava Srbiju

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, istakao je danas u izjavi za RTV da je izrada tog zakona dospela u ćorsokak zbog stavova koji se odnose na pravo AP Vojvodine da bude vlasnik velikih sistema.
Izjave | Ponedeljak, 18. 07. 2011. | Komentara: 0

Nezadovoljstvo oslobađajućom presudom Šandoru Kepiru

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović izrazio je nezadovoljstvo presudom Suda u Budimpešti, kojom se kapetan mađarske žandarmerije u Drugom svetskom ratu Šandor Kepiro oslobađa krivice. Šandor Kepiro optužen je za ratni zločin protiv Srba, Jevreja i Roma tokom Novosadske racije,



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook