Tepić: Hrvatska kao da ne veruje EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 22. 07. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Hrvatska kao da ne veruje EU

BEOGRAD – Komentarišući najavu iz Hrvatske da tamošnja vlada formira komisiju koja bi trebalo da prati izvršavanje obaveza Beograda u vezi sa poglavljima 23 i 24, predsednica Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije Marinika Tepić kaže za Politiku da joj nije poznato da je u nekoj zemlji članici EU do sada formirana takva komisija.

LSV
– Formiranje te komisije je kao da Hrvatska ne veruje evropskim organima koji će nadzirati provođenje obaveza iz poglavja 23 i 24, već da ona mora dodatno to da kontroliše – ocenjuje Tepić. Povodom činjenice da neki formiranje ove komisije tumače ipak kao internu stvar, Tepić kaže da ne zna koja bi to interna stvar mogla biti.


– Ne znam koja je to interna stvar naterala Hrvatsku da posegne za retorikom koja je nastupila, i nakon objave da se sa Srbijom otvaraju poglavlja, pa i ove komisije, osim da je ta interna stvar u vezi sa predizbornom kampanjom u toj zemlji – istakla je ona.

(BILSV, 22. 07. 2016)

 




Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.
Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook