Teslina urna jeste spomenik nauci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 31. 05. 2016. | Komentara: 0

Teslina urna jeste spomenik nauci

Novi Sad, 31. maj - Urni Nikole Tesle mesto je u muzeju s njegovim imenom i njegovom zaostavštinom, gde počiva godinama. Njeno premeštanje nije i ne može biti stvar odluke susreta predsednika države i patrijarha.

 

Teslina urna nije samo neizostavni deo zbirke tog muzeja, nego i svetski spomenik nauci, koji se ne premešta.

 

Pokušaja SPC da to izdejstvuje, bilo je i pre dve godine, kada su se tome usprotivili i njegova rodbina, Muzej Nikole Tesle i naučna javnost, pa je čitav postupak zaustavljen. Međutim, činjenica da patrijarh u to sada upliće predsednika države, posebno zabrinjava.

 

Prošli put smo rekli, a danas ponavljamo – ako neko želi da Tesli gradi spomenik u porti hrama, neka gradi. Ali premeštati urnu iz muzeja, apsolutno je nedopustivo.

 

Ukoliko se to sada dogodi, to ne bi bio jedan u nizu rezultata Nikolićevog gaženja Ustavom definisanog načela sekularnosti države, niti jedna u nizu blamaža predsednika države. To bi bila svetska sramota.

 

Biro za informisanje 

Lige socijaldemokrata Vojvodine




Izjave | Četvrtak, 10. 11. 2011. | Komentara: 0

Kad god se nešto desi na Kosovu, gori Vojvodina

NOVI SAD - Kad god se nešto desi na Kosovu, odmah počne da gori Vojvodina. I to smo imali svaki put. Svaki put kad je nešto na Kosovu, onda ekstremisti počnu da razbijaju po Vojvodini i prebijaju ljude i bodu ih nožem.
Akcije/Kampanje | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Liga će se uvek suprotstavljati fašistima

BAČKA TOPOLA - Ja sam srećan čovek, a srećan sam zbog toga što kada sam saznao da će danas biti emitovani snimci sa skupa od pre 20 godina nisam morao da se plašim. Nisam morao da se plašim sebe i svojih reči od pre 20 godina, jer stojim iza svega što sam rekao, istakao je večeras u Bačkoj Topoli lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Događaji | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Otkriven spomenik Mihajlu Pupinu

NOVI SAD - Spomenik velikom srpskom naučniku i pronalazaču Mihajlu Pupinu, otkriven je danas na platou kod raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Modene. Spomenik, rad vajara Save Halugina, otkrili su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i autor spomenika, a tokom svečanosti je održan i kulturni program u režiji đaka OŠ "Mihajlo Pupin" iz Veternika



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook