Teslina urna jeste spomenik nauci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 31. 05. 2016. | Komentara: 0

Teslina urna jeste spomenik nauci

Novi Sad, 31. maj - Urni Nikole Tesle mesto je u muzeju s njegovim imenom i njegovom zaostavštinom, gde počiva godinama. Njeno premeštanje nije i ne može biti stvar odluke susreta predsednika države i patrijarha.

 

Teslina urna nije samo neizostavni deo zbirke tog muzeja, nego i svetski spomenik nauci, koji se ne premešta.

 

Pokušaja SPC da to izdejstvuje, bilo je i pre dve godine, kada su se tome usprotivili i njegova rodbina, Muzej Nikole Tesle i naučna javnost, pa je čitav postupak zaustavljen. Međutim, činjenica da patrijarh u to sada upliće predsednika države, posebno zabrinjava.

 

Prošli put smo rekli, a danas ponavljamo – ako neko želi da Tesli gradi spomenik u porti hrama, neka gradi. Ali premeštati urnu iz muzeja, apsolutno je nedopustivo.

 

Ukoliko se to sada dogodi, to ne bi bio jedan u nizu rezultata Nikolićevog gaženja Ustavom definisanog načela sekularnosti države, niti jedna u nizu blamaža predsednika države. To bi bila svetska sramota.

 

Biro za informisanje 

Lige socijaldemokrata Vojvodine




Odbori LSV | Ponedeljak, 06. 06. 2011. | Komentara: 0

Ligi svako deseto mesto u skupštinama mesnih zajednica

SUBOTICA - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici zadovoljna je rezultatima koje je postigla na izborima za članove skupština mesnih zajednica, istakao je danas na konferenciji za novinare predsednik GrO LSV Subotica Veljko Vojnić.
Izjave | Ponedeljak, 06. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o javnoj svojini nije posao za jednu stranku

NOVI SAD - Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, koji predsedava Radnoj grupi za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava, izjavio je za današnju Politiku da je ono što u vezi sa decentralizacijom traži URS samo jedan mali deo neophodnih aktivnosti koje trebe učiniti da bi Srbija bila drugačija u odnosu na ono što je danas.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 06. 06. 2011. | Komentara: 0

Forum žena LSV Zrenjanin uručio donaciju samohranoj majci

ZRENJANIN - Gradska organizacija Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, posetila je tokom vikenda, povodom Međunarodnog dana deteta, samohranu majku koja živi sa dvema maloletnim ćerkama, od kojih je jedna tromesečna beba, i uručila joj donaciju u odeći, obući i sredstvima za higijenu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook