Treći napad na prostorije LSV u Sremskim Karlovcima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 02. 2012. | Komentara: 0

Treći napad na prostorije LSV u Sremskim Karlovcima

NOVI SAD, 13. februar – Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da policija što pre pronađe i uhapsi počinioce koji su  tokom prošle noći razbili staklo na prostorijama Opštinskog odbora LSV u samom centru Sremskih Karlovaca, u ulici Mitropolita Stratimirovića 3.

Razbijeno staklo

Policija je danas obavila uviđaj.

Ovo je treći napad na prostorije LSV u Sremskim Karlovcima, a vinovnika prvog, koji se dogodio u avgustu prošle godine policija je otkrila i protiv njega podnela krivičnu prijavu.
Međutim, u novembru je skinuta i tabla na ulazu u prostorije, ali ti počinioci još nisu pronađeni.

Nasilje ne može biti legitiman metod političke borbe i Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva nadležne organe da hitno reaguju i spreče da se ovakvi slučajevi ponavljaju.

Istovremeno, napominjemo i da je Gradski odbor LSV u Pančevu u protekle tri godine doživeo čak osam najrazličitijih napada pri čemu ni jednom nisu pronađeni ni počinioci, niti njihovi inspiratori.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Iz medija | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.
Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.
Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook