Tribina o mobingu i nasilju nad ženama u Žablju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 05. 12. 2014. | Komentara: 0

Tribina o mobingu i nasilju nad ženama u Žablju

ŽABALJ - U okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, Forum žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj je organizovao tribinu na temu mobinga i nasilja nad ženama.

LSV
 
Predsednica OO Foruma žena LSV Zabalj  Miholjka Matić podsetila je prisutne o značaju ove kampanje, iznela podatke o zlostavljanim i ubijenim ženama u Srbiji u 2014. godini i naglasila da o ovoj temi treba razgovarati svakog dana, apelovala na institucije da  zlostavljači budu najstrožije kažnjeni kako bi se sprečio svaki vid nasilja, a posebno nasilja nad jednom od najranjivijih kategorija stanovnistva, a to su žene i deca.
 
Članica Skupštine Foruma žena LSV Svetlana Boškov održala je prezentaciju na temu mobinga, dok su o nasilju nad ženama govorile Vesna Radnov, članica Predsedništva FŽ LSV i Jelena Ilić, odbornica u Skupštini Opštine Žabalj. Tribini su prisustvovali potpredsednik OO LSV Žabalj i predsednik MO LSV Đurđevo Vladimir Balog i Predsednik MO LSV Žabalj Đoka Antić.
 
(BILSV, 05.12.2014)



Iz medija | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Pajtićeva vlada urušava institucije

NOVI SAD - Dešavanja oko takozvanih vojvođanskih amandmana na zakon o javnoj svojini dokaz su da izvršna vlast u Vojvodini u velikoj meri radi na destrukciji Skupštine Vojvodine i na taj način se, u stvari, rastaču pokrajinske institucije, a to je veoma opasan proces.
Izjave | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligin amandman omogućuje više imovine za Vojvodinu

BEOGRAD - Narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov optužila je danas, tokom skupštinske rasprave o amandmanima na Predlog zakona o javnoj svojini Savez vojvođanskih Mađara (SVM) da izaziva krizu Vlade, komentarišući ocenu poslanika te stranke Pastora Balinta kojij je rekao da je skandalozno što je usvojen jedan od amandmana LSV na taj zakon.
Iz medija | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina traži svoje

Intervju Nenada Čanka, predsednika LSV u nedeljniku NIN

BEOGRAD - On nije separatista. Da jeste znao bi šta treba da radi. Nije promenio ideologiju, i nije postao četnik. Bradu ne brije jer su mu zabranili - lekari, sve dok rane od ovčijih boginja u potpunosti ne zarastu. Da se on pita, ruski ambasador bi bio proteran, a Vojvodina bi imala autonomiju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook