Tribina o mobingu i nasilju nad ženama u Žablju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 05. 12. 2014. | Komentara: 0

Tribina o mobingu i nasilju nad ženama u Žablju

ŽABALJ - U okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, Forum žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj je organizovao tribinu na temu mobinga i nasilja nad ženama.

LSV
 
Predsednica OO Foruma žena LSV Zabalj  Miholjka Matić podsetila je prisutne o značaju ove kampanje, iznela podatke o zlostavljanim i ubijenim ženama u Srbiji u 2014. godini i naglasila da o ovoj temi treba razgovarati svakog dana, apelovala na institucije da  zlostavljači budu najstrožije kažnjeni kako bi se sprečio svaki vid nasilja, a posebno nasilja nad jednom od najranjivijih kategorija stanovnistva, a to su žene i deca.
 
Članica Skupštine Foruma žena LSV Svetlana Boškov održala je prezentaciju na temu mobinga, dok su o nasilju nad ženama govorile Vesna Radnov, članica Predsedništva FŽ LSV i Jelena Ilić, odbornica u Skupštini Opštine Žabalj. Tribini su prisustvovali potpredsednik OO LSV Žabalj i predsednik MO LSV Đurđevo Vladimir Balog i Predsednik MO LSV Žabalj Đoka Antić.
 
(BILSV, 05.12.2014)



Događaji | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Prva regionalna sednica Parlamenta mladih Srbije u Skupštini APV

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je održana prva regionalna sednica Evropskog parlamenta mladih Srbije, na kojoj je učestvovalo oko 50 srednjoškolaca. Među učesnicima današnjeg zasedanja Evropskog parlamenta mladih bili su učenici novosadskih gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, Isidora Sekulić, Laza Kostić, Karlovačke gimnazije i učenici srednjih škola Isidor Bajić, Elektro-tehničke i Ekonomske škole u Novom Sadu.
Izjave | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Bez razgovora o pokrajinskim izborima

NOVI SAD - Komentarišući najave da bi pokrajinski izbori mogli biti raspisani u septembru ili decembru, odvojeno od republičkih, potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević, koja je i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine, rekla je za Dnevnik da ne očekuje izbore u Pokrajini pre proleća 2012. godine.
Izjave | Nedelja, 08. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Žrtve su prioritet

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je danas svojim potpisom osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o žrtvama ratova na prostoru SFRJ (REKOM). Ističući da istina i zagađenje nemaju granice, Čanak je rekao da su ovi prostori zagađeni lažima zbog čega je neophodna jedna ovakva zajednička akcija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook