Tribina o mobingu i nasilju nad ženama u Žablju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 05. 12. 2014. | Komentara: 0

Tribina o mobingu i nasilju nad ženama u Žablju

ŽABALJ - U okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, Forum žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj je organizovao tribinu na temu mobinga i nasilja nad ženama.

LSV
 
Predsednica OO Foruma žena LSV Zabalj  Miholjka Matić podsetila je prisutne o značaju ove kampanje, iznela podatke o zlostavljanim i ubijenim ženama u Srbiji u 2014. godini i naglasila da o ovoj temi treba razgovarati svakog dana, apelovala na institucije da  zlostavljači budu najstrožije kažnjeni kako bi se sprečio svaki vid nasilja, a posebno nasilja nad jednom od najranjivijih kategorija stanovnistva, a to su žene i deca.
 
Članica Skupštine Foruma žena LSV Svetlana Boškov održala je prezentaciju na temu mobinga, dok su o nasilju nad ženama govorile Vesna Radnov, članica Predsedništva FŽ LSV i Jelena Ilić, odbornica u Skupštini Opštine Žabalj. Tribini su prisustvovali potpredsednik OO LSV Žabalj i predsednik MO LSV Đurđevo Vladimir Balog i Predsednik MO LSV Žabalj Đoka Antić.
 
(BILSV, 05.12.2014)



Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Niko ne može da se provuče

NOVI SAD - Forum Lige socijaldemokrata Vojvodine o lustraciji u okviru kampanje "Podvuci liniju" održan je sinoć u Novom Sadu. Tema foruma bila je izmena i primena Zakona o lustraciji, kao i potreba da se lustracija konačno sprovede.
Odbori LSV | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja 'Podvuci liniju' počela i u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sremska Mitrovica organizovao je danas konferenciju za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju", koja se od ponedeljka, 25. oktobra, vodi na teritoriji čitave Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook