Tribina o nasilju u porodici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 28. 11. 2014. | Komentara: 0

Tribina o nasilju u porodici

BAČKA TOPOLA – Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Opštinska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola organizovala je tribinu „Za život bez nasilja!” – „Az erőszakmentes életért!“.

LSV

Na tribini, koja je bila dvojezična, na srpskom i mađarskom jeziku, predsednica OO Foruma žena LSV Bačka Topola Iboja Palušek i članica Predsedništva Foruma žena LSV Ela Štraub su govorile o nasilju u porodici, šta se pod tim pojmom podrazumeva, kakvo ono može biti, zatim činjenicama na koje žene treba da obrate pažnju kako bi prepozale nasilje. Bilo je reči i o postojećim zakonskim okvirima, kao i šta treba uraditi u situacijama nasilja.

Takođe, iznete su informacije i podaci o nasilju nad ženama u Srbiji i najnovije informacije  i zaključci  sa obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, uz poruku „Ni jedna žena manje – ni jedna mrtva više” i desetogodišnjice mreže „Živоt bez nasilja”.

Tribini su prisustvovale članice Opštinske organizacije Foruma žena LSV Bačka Topola, članice i članovi Izvršnog odbora Opštinske organizacije Lige Bačka Topola, kao predsednice i predsednici mesnih odbora LSV

(BILSV, 28.11.2014)



Odbori LSV | Subota, 22. 06. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Ne plašim se, ali ni ne očekujem da će oni koji su mi oštetili auto biti uhvaćeni

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Maja Mrnuštik, kojoj su nožem izbušene gume pre dva dana u Novom Sadu, kaže za Danas da ne očekuje da će počinioci biti pronađeni.
Saopštenja | Četvrtak, 20. 06. 2024. | Komentara: 0

Zar u Vojvodini ili Nišu nema porodica kojima je potrebna pomoć?

Vest da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju opredelilo 10 miliona dinara za tri projekta lokalnih samouprava iz Republike Srpske samo je još jedan u nizu primera izostanka bilo kakve strategije za rešavanje demografskih problema u Srbiji.
Saopštenja | Sreda, 19. 06. 2024. | Komentara: 0

Orden dodeljen vladiki Kačavendi je šamar za sve građane Srbije i BiH

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija da, u skladu sa unutrašnjim propisima crkve, poništi odluku o dodeli ordena penzionisanom vladiki Kačavendi. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook