Trifunović: Vladika Irinej ne zaslužuje Novembarsku povelju, on je promoter mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 10. 2020. | Komentara: 0

Trifunović: Vladika Irinej ne zaslužuje Novembarsku povelju, on je promoter mržnje

NOVI SAD - Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Sandra Trifunović saopštila je da je glasala protiv odluke da bački vladika Srpske pravoslavne crkve Irinej Bulović dobije Novembarsku povelju Grada Novog Sada jer je on promoter šovinističkih i anticivilizacijskih stavova.

LSV

- Takav promoter šovinističkih i anticivilizacijskih stavova zaslužuje Povelju za mržnju, jer on principijelno mrzi sve što je drugo i drugačije. Devedesetih godina prošlog veka šetao je centrom mog grada sa ratnim zločincem Arkanom, mrzeo je decu i pokušao da zabrani Zmajeve dečje igre, podržavao je razne klerofašiste i neonaciste - navela je Sandra Trifunović.

Upitala je da li treba podsetiti da je Irinej dao „nesumnjiv doprinos ukidanju Zmajevih dečjih igara na lokaciji uz Vladičanski dvor“. 

- Smetala mu je buka i graja dece - navela je ona.
 (SzILSV, 20.10.2020)




Saopštenja | Subota, 26. 05. 2012. | Komentara: 0

Deseti napad na prostorije LSV u Pančevu

NOVI SAD, 26. maj –  Nepoznati počinioci razbili su noćas oko ponoći kamenicom prozor na prostorijama Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu, što je deseti napad na taj odbor u protekle tri godine.
Izjave | Petak, 25. 05. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Srbija ponovo postala zemlja rizika

BEOGRAD – Na političkoj sceni Srbije na delu je svojevrsni politički svingeraj u kome se svako sa svakim dogovara kao da ne postoje ubeđenja i odgovornost, ocenio je lider Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenad Čanak u intervjuu Tanjugu i poručio da se mora prekinuti sa "burazerskom politikom beogradske čaršije" koja je dovela do ukupne degradacije političkog sistema, vere u insitucije i nepoverenja građana u političke elite.
Odbori LSV | Petak, 25. 05. 2012. | Komentara: 0

Konstitutivna sednica zrenjaninskog parlamenta u junu

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton potvrdio je za “Dnevnik” da će danas sazvati konstitutivnu sednicu lokalnog parlamenta, na kojoj će biti verifikovani mandati novih odbornika.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook