Trifunović: Vladika Irinej ne zaslužuje Novembarsku povelju, on je promoter mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 10. 2020. | Komentara: 0

Trifunović: Vladika Irinej ne zaslužuje Novembarsku povelju, on je promoter mržnje

NOVI SAD - Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Sandra Trifunović saopštila je da je glasala protiv odluke da bački vladika Srpske pravoslavne crkve Irinej Bulović dobije Novembarsku povelju Grada Novog Sada jer je on promoter šovinističkih i anticivilizacijskih stavova.

LSV

- Takav promoter šovinističkih i anticivilizacijskih stavova zaslužuje Povelju za mržnju, jer on principijelno mrzi sve što je drugo i drugačije. Devedesetih godina prošlog veka šetao je centrom mog grada sa ratnim zločincem Arkanom, mrzeo je decu i pokušao da zabrani Zmajeve dečje igre, podržavao je razne klerofašiste i neonaciste - navela je Sandra Trifunović.

Upitala je da li treba podsetiti da je Irinej dao „nesumnjiv doprinos ukidanju Zmajevih dečjih igara na lokaciji uz Vladičanski dvor“. 

- Smetala mu je buka i graja dece - navela je ona.
 (SzILSV, 20.10.2020)




Događaji | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 0

Čanak: LSV najveća stranka na ovim prostorima

BAČKA TOPOLA – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je na sinoćnoj konvenciji u Bačkoj Topoli da je LSV najveća stranka na ovim prostorima zbog ideja slobode i razumevanja koje 22 godine neprestano zastupa.
Događaji | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Biblioteka delila knjige

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović i direktor Gradske bilbioteke u Novom Sadu Miloš Pankov, delili su danas u centru grada višak knjiga iz fonda ove ustanove. Deljenje knjiga i promotivnog materijala o radu Biblioteke, organizovano je povodom obeležavanja 23. aprila, Svetskog dana knjige, a koji Gradska biblioteka obeležava nizom akcija tokom čitave nedelje.
Odbori LSV | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Bezbednost građanki i građana mora biti na prvom mestu

ZRENJANIN - U narednom periodu, odnosno u naredne četiri godine, ću se truditi da zastupam interese svih građanki i građana Zrenjanina u Skupštini AP Vojvodine – rekao je danas na konferenciji za novinare potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za poslanika u pokrajinskom parlamentu, po većinskom izbornom sistemu Aleksandar Marton.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook