Trifunović: Vladika Irinej ne zaslužuje Novembarsku povelju, on je promoter mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 10. 2020. | Komentara: 0

Trifunović: Vladika Irinej ne zaslužuje Novembarsku povelju, on je promoter mržnje

NOVI SAD - Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Sandra Trifunović saopštila je da je glasala protiv odluke da bački vladika Srpske pravoslavne crkve Irinej Bulović dobije Novembarsku povelju Grada Novog Sada jer je on promoter šovinističkih i anticivilizacijskih stavova.

LSV

- Takav promoter šovinističkih i anticivilizacijskih stavova zaslužuje Povelju za mržnju, jer on principijelno mrzi sve što je drugo i drugačije. Devedesetih godina prošlog veka šetao je centrom mog grada sa ratnim zločincem Arkanom, mrzeo je decu i pokušao da zabrani Zmajeve dečje igre, podržavao je razne klerofašiste i neonaciste - navela je Sandra Trifunović.

Upitala je da li treba podsetiti da je Irinej dao „nesumnjiv doprinos ukidanju Zmajevih dečjih igara na lokaciji uz Vladičanski dvor“. 

- Smetala mu je buka i graja dece - navela je ona.
 (SzILSV, 20.10.2020)




Izjave | Subota, 11. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti jedan od faktora promene vlasti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je jedan od razloga što još nisu raspisani pokrajinski izbori to što naprednjaci nisu sigurni u pobedu u Vojvodini.
Iz medija | Petak, 10. 11. 2023. | Komentara: 0

Razvoj Vojvodine sa SNS nije moguć, nema saradnje sa njima

Ta faza je završena promenom rukovodstva stranke prošle godine. Vojvođani LSV će učestvovati u izgradnji Vojvodine, a ne njenoj daljoj razgradnji. Sa SNS razvoj Vojvodine nije moguć i zato su promene neophodne, kaže lider LSV-Vojvođana Bojan Kostreš u intervjuu za novine „Nova“, odgovarajući na pitanje da li će ova stranka sarađivati sa SNS.
Najave | Četvrtak, 09. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš u petak u emisiji Među nama

U petak, 10. novembra od 17.30 časova obavezno pogledajte gostovanje predsednika Vojvođana LSV Bojana Kostreša u emisiji MEĐU NAMA.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook