U izbornoj godini se ne menjaju izborna pravila

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 16. 09. 2015. | Komentara: 0

U izbornoj godini se ne menjaju izborna pravila

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine je sa svojim koalicionim partnerima o promeni izbornog sistema razgovarala pre godinu dana i skupština je tada donela odluku kako treba da izgleda izborni sistem u Pokrajini, rekao je danas za Tanjug šef poslaničke grupe LSV u Skupštini Vojvodine Dušan Jakovljev.

LSV 

Stav LSV je da se u izbornoj godini ne mogu menjati izborna pravila, odnosno "zašto bi nešto menjali kada smo se za to zalagali samo pre godinu dana", rekao je on, dodajući da poslanici Lige sutra neće prisustvovati prezentaciji u skupštini.

Podsetimo, nakon predloga LSV pre godinu dana, pokrajinska skupština je prihvatila izmenu izbornog sistema, pa se svih 120 poslanika sada bira po proporcionalnom sistemu koji važi i za parlamentarne izbore u Srbiji.

(BILSV, 16. 09. 2015)



Saopštenja | Subota, 05. 10. 2024. | Komentara: 0

Peti oktobar najveći dan u istoriji moderne Srbije. Izostanak lustracije najveća greška

Liga socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI obeležava danas godišnjicu velikih demonstracija 5. oktobra 2000. godine, koje su sprečile veliku izbornu krađu u režiji Slobodana Miloševića i Mirjane Marković.
Saopštenja | Subota, 05. 10. 2024. | Komentara: 0

Kostreš uputio telegrame saučešća rukovodstvu BiH povodom posledica poplava

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je telegrame saučešća povodom posledica katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini. 
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 10. 2024. | Komentara: 0

Građani ne traže (samo) izvinjenje Elektrodistribucije, nego (i) utvrđivanje odgovornosti krivaca

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje rukovodstvu Elektrodistribucije da građani Vojvodine ne traže samo njihovo izvinjenje zbog skandala u vezi očitavanja brojila za električnu energiju, nego i odgovornost svih onih koji su doveli do ove situacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook