U Vojvodini ukidaju 14 pružnih pravaca, a u Beogradu grade metro

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 02. 2022. | Komentara: 0

U Vojvodini ukidaju 14 pružnih pravaca, a u Beogradu grade metro

NOVI SAD – Poslanik poslaničkog kluba Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija Saša Šućurović ukazao je da je 15 pružnih pravaca na teritoriji Srbije ukinuto, odnosno da je 475 kilometara pruge prodato u staro gvožđe. On je tokom skupštinske rasprave napomenuo da je od 15 ukinutih pružnih pravaca, 14 na teritoriji Vojvodine.

LSV

- Pruga, 130 godina stara, između Zrenjanina i Vršca se ukida. Vojvodina je 1918. godine bila najrazvijenija što se tiče pružnog saobraćaja na teritoriji Austrougarske, a sada dozvoljavamo da se 80% te pruge uništi. Godinama se pričalo da će doći do popravke pruge i da će pruge biti stavljene u funkciju i da će samim tim postati rentabilne. Ove godine smo isto tako svedoci da će se za metro u Beogradu odvojiti četiri milijarde evra koji će stati na teret svih građane Republike Srbije, samim tim i građana Vojvodine. Ne znam da li građani Vojvodine, Zrenjanina, Vršca i drugih delova našeg Banata isto ne zaslužuju da imaju kvalitetan prevoz železnicom, a s druge strane zadužićemo ih za beogradski metro. Zbog svega toga LSV će svaki put skrenuti pažnju na propadanje koje se dešava u našoj AP Vojvodini – istakao je Šućurović tokom rasprave o o predlogu Pokrajinske skupštinske odluke o izradi prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora železničke pruge Beograd – Šid – granica Hrvatske, deonice Stara Pazova – Golubinci – Šid i železničke pruge Inđija – Golubinci.

(SzILSV, 12.02.2022)



Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traži smenu pomoćnice gradonačelnika Zrenjanina

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri zahtev za smenu njegove pomoćnice Vere Milošev, koja je na javnom mestu napala dečaka sa razvojnim problemima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook