U Žablju uskoro prvo vežbalište na otvorenom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 20. 11. 2013. | Komentara: 0

U Žablju uskoro prvo vežbalište na otvorenom

ŽABALJ – Zamenik predsednika opštine Žabalj zadužen za sport Vitomir Lisica najavio je da će vežbalište na otvorenom biti završeno u aprilu naredne godine.

LSVPokrajinski sekretarijat za sport i omladinu obezbedio je sredstva u visini od 2,6 miliona dinara za izgradnju vežbališta na otvorenom, a tim povodom potpisan je ugovor sa Sportskim savezom Opštine Žabalj i Opštinom Žabalj. Predviđeno je da i opština izdvoji deo sredstava, a vežbalište će biti izgrađeno  na lokaciji u bloku 16 u Žablju.

– Namera je da ovo vežbalište koriste sportski klubovi sa teritorije naše opštine kao i rekreativci za koje će Sportski savez u narednoj godini obezbediti stručnjake za sve starosne kategorije. A sve u cilju promovisanja zdravog fizički aktivnog života – istakao je Vitomir Lisica.

Predsednik Uupravnog odbora (UO) Sportskog saveza opštine Žabalj Jovan Panić i Lisica su najavili nove projekte u 2014. godini kao i nastavak saradnje sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, a sve sa ciljem podizanja nivoa javnog zdravlja u opštini Žabalj.

Lisica i Panić su najavili i aktivnosti na podizanju kvaliteta postojeće sportske infrastrukture  u sva četiri naseljena mesta opštine.

(BILSV, 20. 11. 2013)



Izjave | Nedelja, 08. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Žrtve su prioritet

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je danas svojim potpisom osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o žrtvama ratova na prostoru SFRJ (REKOM). Ističući da istina i zagađenje nemaju granice, Čanak je rekao da su ovi prostori zagađeni lažima zbog čega je neophodna jedna ovakva zajednička akcija.
Odbori LSV | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninci organizovali akciju povodom Dana pobede nad fašizmom

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je akciju povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope. Aktivistkinje i aktivisti skrenuli su pažnju da fašizam danas možemo da prepoznamo kroz učestale pojave diskriminacije, u manifestacijama punim nasilja i mržnje, kao i kroz slučajeve progona i rasizma.
Izjave | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV neće podržati zakon o Dvorskom kompleksu

NOVI SAD - Karađorđevići i Dedinje podelili su vladajuću koaliciju u kojoj su brojni protiv toga da nekadašnji kraljevski dvor bude besplatno dat na koriščenje princu Aleksandru i njegovoj porodici, kako to piše u Predlogu zakona o Dvorskom kompleksu, javlja Nacionalni građanski. Portparloka Lige socijaldemoktrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, kaže za taj list da s obzirom da Srbija nije monarhija, LSV neće podržati ovaj zakon.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook