Ubrzo gotovi pregovori o Vladi APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 13. 06. 2012. | Komentara: 0

Ubrzo gotovi pregovori o Vladi APV

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je danas za Press da je uverena da da će novu Vladu AP Vojvodine činiti stranke okupljene oko DS, LSV, SPS i SVM, što odražava još aktualnu koaliciju na republičkom nivou, a sva je prilika biće i u novom mandatu republičke vlasti.

Aleksandra Jerkov

Ona navodi da su iste stranke i do sada bile uključene u pokrajinsku vlast, te da očekuje da će i pregovori oko raspodele resora biti brzo završeni.
– S obzirom na to da manje-više ostaju iste stranke, očekujem da će 22. juna biti konstituisana celokupna skupština, što uključuje i odbore i izbor predsednika i potpredsednika i sekretara Skupštine AP Vojvodine. Za sada o personalnim rešenjima nismo razgovarali, ali očekujem da će i ta pitanja doći na red narednih dana – zaključila je Jerkova za Press.
A, komentarišući zastoj u pregovorima oko formiranja vladajuće koalicije u Novom Sadu za koji se u medijima krivica svaljuje na Ligu, koja traži izmenu Statuta grada, šef pregovaračkog tima LSV Robert Kolar istakao je za Blic da nema govora ni o kakvoj uceni.
– Od nas je traženo da napravimo popis kapitalnih prioriteta, među kojima je i statut. Mi jedino tražimo od DS da se o svemu razgovara – naveo je Kolar.  

(BILSV, 13. 06. 2012.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 06. 2011. | Komentara: 0

Važna decentralizacija kulture

ZRENJANIN - Kulturni centar Zrenjanina veoma ambiciozno pristupa stvaranju svog identiteta i imidža, i trudi se da, u zavisnosti od kulturnih interesovanja i senzibiliteta, svim Zrenjanincima obezbedi kvalitetan program koji mogu posmatrati, ali i interaktivno učestovovati u realizaciji programskih aktivnosti, istakla je danas Ankica Dostanić direktorka Kulturnog centra Zrenjanina.
Iz medija | Nedelja, 12. 06. 2011. | Komentara: 0

Još nedostaje politička volja da se Vojvodini vrati imovina

NOVI SAD - Predsednik Komisije Vlade Srbije zadužene za pripremu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, izjavio je za današnji Dnevnik da popis imovine AP Vojvodine postoji, ali da evidencija imovine nije ni neophodna ukoliko se novim zakonom definiše osnov za vraćanje imovine lokalnim samoupravama i Pokrajini.
Odbori LSV | Nedelja, 12. 06. 2011. | Komentara: 0

LSV Subotica: SVM se služi neistinama

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica odbacio je optužbe iznete u saopštenju SVM u kojem je Liga napadnuta zbog sklapanja strateškog partnerstva sa Demokratskom strankom nakon izbora za Mesne zajednice.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook