UDS ZAHTEVA DA SE KONFERENCIJE ZA NOVINARE ODRŽAVAJU ONLINE

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS ZAHTEVA DA SE KONFERENCIJE ZA NOVINARE ODRŽAVAJU ONLINE

Beograd, 11. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, apeluje da Vlada Republike Srbije i članovi kriznog štaba omoguće novinarima u Srbiji da pitanja postavljaju online.

Mnogobrojne aplikacije za online komunikaciju uveliko koriste naši osnovci, srednjoškolci i studenti u Srbiji, kao i zaposleni koji svoj posao u ovo vreme obavljaju od kuće.

U eri digitalizacije, temi broj jedan za Vladu Republike Srbije, u evropskoj državi, u demokratskom društvu, nedopustivo je cenzurisanje medija koji imaju obavezu da blagovremeno, istinito i objektivno informišu građane Srbije.

Ozbiljno je dovedena u pitanje namera države da se nedavno usvojena Vladina uredba povuče zbog toga što je podsetila na cenzuru, jer se od danas ta cenzura de facto i sprovodi.

Dakle, ne postoji nijedna prepreka da se konferencije za medije stručnjaka koji su okupljeni u kriznom štabu ili predstavnika Vlade Republike Srbije i državnog vrha ne sprovedu online. 

Ponuda da se pitanja šalju elektronskom poštom predstavlja samo izgovor i drugo ime za cenzuru medija.



UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA 




Odbori LSV | Nedelja, 09. 04. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Parkiranje gorući problem, uz javne garaže potrebni i depo parkinzi

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar kaže da je parkiranje jedan od gorućih problema u gradu koji hitno mora da se uredi. Dodaje da je svestan da za to nema jednostavnog rešenja. 
Izjave | Subota, 08. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Nikada više zloupotreba u javnom sektoru kao danas

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da nikada nije bilo toliko zloupotreba u javnom sektoru kao danas. Komentarišući izjavu narodnog poslanika DS-a Srđana Milivojevića da Nikola Tesla danas ne bi mogao da očitava strujomere bez članske karte SNS, Kostreš je rekao da to nije daleko od istine.
Saopštenja | Petak, 07. 04. 2023. | Komentara: 0

Umesto siromašnog šminkanja napraviti ozbiljna ulaganja u zdravstvo

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se Vlada Srbije, nadležno ministarstvo ili najpre predsednik Srbije, koji preuzima sve te uloge a koje nisu u njegovoj nadležnosti po zakonu, organizuju i naprave kvalitetan plan kako da se ublaži intenzivan odlazak zdravstvenih radnika iz zemlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook