UDS: Nedopustivo je nemati pijaću vodu u 21. veku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 20. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Nedopustivo je nemati pijaću vodu u 21. veku

Zrenjanin, 20. maj 2020 - Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije izjavio je na susretu sa građanima  Zrenjanina da je nedopustivo da najveći grad Banata već četrnaest godina nema ispravnu pijaću vodu i da  građani Zrenjanina već godinama osećaju smrad iz kafilerije. 

LSV

- Ono što je posebno veliki problem u Zrenjaninu su ekološki problemi. Od toga da pijaće vode nema već črtrnaest godina, da je vazduh zagađen radom kafilerije i da je leti gotovo neizdrživ smrad u gradu - rekao je Đurišić. 

Građani Zrenjanina su žrtve brzopletih odluka Vlade Republike Srbije i nesposobnih lokalnih vlasti, te će dovođenje kineske investicije u vidu fabrike guma imati veoma loše posledice po zdravlje zrenjaninaca. Važno je pomenuti da ova kineska investicija čak nema ni sve potrebne dozvole nadležnih državnih organa. 

- Velika investicija, odnosno investicija koju Vlada RS finansira ogromnim sredstvima, kineskog proizvođača guma, koja je jedna od najprljavijih tehnologija, dovodi baš u ovaj grad, nažalost, bez dovoljno studija koje će pokazati kakav će sve to uticaj imati na životnu sredinu - dodao je Đurišić

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije i Vojvođanskog fronta posetili su Zrenjanin upravo kako bi ponudili rešenje za brojne probleme.

- Danas smo tu da ponudimo građanima Zrenjanina, kao UDS i kao VF, ljude koji znaju rešenja za te probleme. Ljude koji neće lagati i obećavati da će se problemi rešiti za godinu, dve ili tri, a onda ih ne rešavati godinama i godinama posle tih rokova. Ljude koji znaju svoj posao, koji su ostvareni u onim stvarima koje rade - rekao je Đurišić. 

Đurišić je kazao da UDS poziva građane da izađu na izbore i glasaju za bolju vlast, jer je došlo vreme za promene.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Iz medija | Četvrtak, 05. 07. 2012. | Komentara: 0

Skupština ne sme da bude protočni bojler

NOVI SAD – Najmlađa predsednica Skupštine grada Novog Sada i prva žena na čelu ove ustanove, Aleksandra Jerkov, ove nedelje je počela da obavlja svoju novu dužnost.
Izjave | Sreda, 04. 07. 2012. | Komentara: 1

Srbija truli sa Nikolićem

NOVI SAD – Lider LSV Nenad Čanak sinoć je na promociji knjige „Uprkos njima – prvih hiljadu dana“, Grujice Spasovića, autoru, dugogodišnjem uredniku i jednom od osnivača lista „Danas“ uručio naslovnu stranu tog dnevnog lista na kojoj je glavni naslov vest o hapšenju 43 aktivista LSV od 2. marta 2000. godine.
Izjave | Sreda, 04. 07. 2012. | Komentara: 0

Moguć dogovor o Vladi APV

NOVI SAD – Za očekivati je da će do 11. jula, za kada je zakazana sednica Skupštine AP Vojvodine, biti postignut dogovor o Vladi APV jer, u suštini, ne postoje teme koje bi u ovom momentu mogle biti sporne između Lige socijaldemokrata Vojvodine, Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, ocenio je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook