Umrežavanje žena u regionu šalje snažnu poruku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 28. 11. 2019. | Komentara: 0

Umrežavanje žena u regionu šalje snažnu poruku

Skoplje, 28. novembar 2019 - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga učestvuje na međunarodnoj konferenciji „Peking +25 regionalni pregled Zapadnog Balkana“ koja se održava u Skoplju.

LSV

Organizatori međunarodne konferencije su „Regionalni ženski lobi za sigurnost, mir i pravdu u Jugoistočnoj Evropi“ i UNWOMEN, uz podršku švedske vlade. Organizacija koja okuplja žene iz zemalja Jugoistočne Evrope, ubrajajući među njima predstavnice institucija iz Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i sa Kosova, organizovala je susret, kako bi učesnice analizirale efekte Pekinške konvencije 25 godina od usvajanja, uz predloge mera kojima se položaj žena u različitim poljima može i mora popraviti.

Tom prilikom, Olena Papuga je ukazala da je ovo iskustvo dragoceno jer razmena informacija i primena iskustava različitih zemalja može biti korisno u daljem radu. Dijalogom učesnica i upotrebom korisnih informacija u institucijama može se prevazići rizik malog procenta učešća žena na mestima odlučivanja i doprineti većoj zastupljenosti u oblastima mira i sigurnosti.

Konferencija je bila mesto postavljanja ciljeva u daljem radu, uz insistiranje na merama koje članice mogu primeniti u svojim državama. Razmena znanja se pokazala kao dragoceni put kojim se može unaprediti uloga žena u oblastima kao što su mir, sigurnost i pravda u Jugoistočnoj Evropi.
 
Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Beogradskim strankama važnije centrale od interesa Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući podatke po kojima bi i na predstojećim pokrajinskim izborima veliki broj ljudi glasao pre svega za velike političke partije sa sedištem u Beogradu, Aleksandra Jerkov, portparolka i republička poslanica Lige socijademokrata Vojvodine, za Nacionalni građanski ističe da je problem u tome što se izbori održavaju istovremeno, iako teme nisu iste na lokalu i na nivou države.
Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Karađorđevići ne treba da žive u Dvorskom kompleksu

BEOGRAD - Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine oštro se protive odredbi predloga zakona o dvorskom kompleksu, po kojoj će porodica prestolonaslednika Karađorđevića i dalje živeti na dvoru! Kako je danas za Kurir istakla portparolka i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, Srbija nije monarhija pa je besmisleno da Karađorđevići bez ikakvih obaveza žive u Belom dvoru.
Edukacija LSV | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Obuka za kandidate i kandidatkinje na lokalnim izborima

U aprilu i maju ove godine u organizaciji Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (CE LSV) održan je prvi krug edukacije kandidata i kandidatkinja za kandidate i kandidatkinje (KzK) na lokalnim izborima u većini gradskih i opštinskih odbora LSV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook