Usaglašavanje tehničkih detalja oko finansiranja APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 12. 02. 2015. | Komentara: 0

Usaglašavanje tehničkih detalja oko finansiranja APV

NOVI SAD – Tekst nacrta zakona o finansiranju AP Vojvodine je 99 odsto usaglašen unutar vladajuće koalicije, a ostali su još samo tehnički detalji, rekao je danas za Politiku potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški.

LSV

Precizirao je da je osnova tog nacrta zakona platforma Skupštine Vojvodine o finansiranju APV iz 2013. godine, koja mu daje "striktne smernice", te da je odlučeno da se ne čeka radna grupa koju je tm povodom formiralo Ministarstvo finansija.
– Radna grupa se dvaput sastala, ali ništa nije urađeno. Stoga smo odlučili da pisanje zakona o finansiranju APV bude naša obaveza – rekao je Bogaroški, dodajući da će tekst ovog zakona biti upućen Skupštini AP Vojvodine, odatle parlamentu Srbije, a da pre toga od svih opozicionih grupa očekuje ideje za razgovor. Komentarišući nedoumicu oko redosleda donošenja akata - zakon o finansiranju ili izmena zakona o nadležnostima APV zbog neustavnih odredaba, Bogaroški kaže da ne vidi u tome problem jer taj zakon postoji i funkcioniše u delu koji nije osporen, dok su nadležnosti uređene i drugim aktima.

(BILSV, 12. 02. 2015)



Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook