Uskoro isplata avansa poljoprivrednicima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 04. 2012. | Komentara: 0

Uskoro isplata avansa poljoprivrednicima

Novi Sad, 09. aprila - Isplata avansa za subvencionisanje poljoprivredne proizvodenje, u nakraćem roku,  mera je koja će pomoći da poljoprivredni proizvođači blagovremeno i efikasno završe prolećnu setvu, zaključeno je na današnjem sastanku zamenika predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodnog poslanika Bojana Kostreša i ministra poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Srbije Dušana Petrovića.

Bojan Kostres

Tom prilikom, konstatovano je i da će ova mera doprineti povećanju proizvodnje i zarade poljoprivrednih proizvođača.

Podsetimo, Kostreš se 4. aprila sastao sa poljoprivrednicima u Zmajevu, kad im je i obećao da će zatražitu tu olakšicu za njih, bez obzira na ishod njihovih pregovora i Ministarstva poljoprivrede o subvencijama.

U razgovoru sa poljoprivrednicima, Kostreš je tada ocenio i da isplata akontacija verovatno nije nešto što će zadovoljiti sve poljoprivrednike u Vojvodini, ali da je pošteno da im se unapred da određena akontacija i da im se na taj način omogući da lakše funkcionišu i obrađuju svoje njive.

Zamenik predsednika LSV je i danas ponovio da ova mera neće rešiti sve probleme poljoprivrednika, ali da se nada da će im bar malo olakšati i da će dobijanjem akontacije unapred poljoprivrednici moći lakše da obrađuju svoju zemlju.

On je ujedno ukazao i da je danas ponovo potvrđena dobra saradnja poslanika LSV i Ministarstva poljoprivrede kojom je u decembru ukinuta i godišnja registracija traktora.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.
Edukacija LSV | Nedelja, 23. 05. 2010. | Komentara: 0

Seminar "Motivacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je seminar na temu "Motivacija" za tri grupe polaznika. U prvoj grupi, koja je 22. i 23. maja 2010. godine prošla trening na Andrevlju u Centru za privredno-tehnološki razvoj Vojvodine, bili su funkcioneri LSV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook