Uskoro rasprava o obeštećenju Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Uskoro rasprava o obeštećenju Vojvodine

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine povukla je danas svoju inicijativu da se na dnevnom redu tekućeg zasedanja Skupštine AP Vojvodine nađe „Informacija o potrebi obeštećenja AP Vojvodine po osnovu ulaganja građanja Vojvodine u izgradnju Naftagasa, sa predlogom zaključaka“.

LSV

Kako je u ime predlagačana objasnio poslanik LSV Branislav Bogaroški, u međuvremenu su obavljene konsultacije sa predsednikom vojvođanskog parlamenta i dogovoreno da se ta inicijativa nađe na dnevnom redu neke od narednih sednica.

– Na ovaj način će biti dovoljno vremena da Vlada AP Vojvodine da svoje mišljenje o ovoj inicijativi, pa ćemo moći da na pravi način raspravljamo o pitanju, za koje smatramo da je krucijalno za Pokrajinu – istakao je Bogaroški.

(BILSV, 20.09.2012.)



Izjave | Četvrtak, 12. 05. 2011. | Komentara: 0

Otvorena izložba fotografija posleratnih predsednika Skupštine grada

NOVI SAD - Izložba predsednika Skupštine grada, koji su se nalazili na čelu novosadskog parlamenta od Drugog svetskog rata, otvorena je danas u holu ispred Velike sale Skupštine. Izložbu je otvorio predsednik gradskog parlamenta Aleksandar Jovanović, a od nekadašnjih predsednika okupljenima se obratio Jovan Dejanović.
Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

NOVI SAD - Bez namere da ulazimo u tehnike rada Republičkog zavoda za statistiku, smatramo nedopustivim da država nema jasan podatak o bruto društvenom proizvodu za 2009. godinu.
Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Zašto nije suđeno ratnim huškačima?

NOVI SAD - Otvarajući izložbu kustoskinje Kiristine Meneši u Muzeju Vojvodine pod nazivom "Ratna propaganda u Vojvodini 1941-1945" predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da su ovakve izložbe beskonačno važne "jer su zlo fašizma i zlo nacizma nešto što se uvek može vratiti". 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook