Uspešna tribina o bolestima zavisnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Uspešna tribina o bolestima zavisnosti

SOMBOR – Nemojmo biti solidarni u zlu, odnosno, nemojmo nalaziti opravdanje za loše postupke nama bliskih osoba i ne reagovati na njih, samo zato što su članovi porodice – jedan je od akcenata tribine na temu „Bolesti zavisnosti i porodica”, održanoj juče u Velikoj sali Gradske kuće, povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja.

SomborPrisutni su mogli da se upoznaju sa dva različita pristupa lečenju bolesti zavisnosti, prvenstveno narkomanije. O konvencionalnom načinu je govorila psihološkinja Irena Banda, dok je lečenje u zajednici promovisao vlč. Marinko Stantić, osnivač i rukovodilac Humanitarno-terapijske zajednice za pomoć zavisnicima „Hosana”.
Potresna i nadasve iskrena svedočenja bivšeg člana Zajednice „Hosana” i roditelja o uzrocima, dugotrajnom i mukotrpnom putu lečenja zavisnosti, posledicama koje trpi porodica i prihvatanju, tačnije, neprihvatanju od strane sredine, izazvala su veliko zanimanje publike, zbog čega je dijalog sa učesnicima trajao gotovo sat vremena duže od predviđenog.Stepen interakcije koji je postignut na ovoj tribini, daje nam podstrek da u skorijoj budućnosti organizujemo slične skupove, koji bi se bavili pitanjima porodice, jer je ona u ovom društvenim okolnostima, kako je zaključeno na tribini, ugrožena i preživljava veliku krizu.

(BILSV, 01. 12. 2011.)



Događaji | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Skup o zaštiti životne sredine u NNŠ

NOVI SAD - U organizaciji Novosadske novinarske škole, uz finansijsku podršku nemačke Friedrich Ebert fondacije, danas je održan okrugli sto na temu zaštite životne sredine u kojem su učestvovale predstavnice parlamentarnih političkih stranaka u Srbiji.
Događaji | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Defibrilator i na Limanskoj pijaci

NOVI SAD - Defibrilator, aparat za pružanje pomoći prilikom prestanka rada srčanog mišića, postavljen je i na Limanskoj pijaci, a od 2009. godine do danas, to je šesti ovakav aparata postavljen širom Novog Sada, na najprometnijim gradskim mestima. Promociji defibrilatora na pijaci prisustvovali su predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, direktor JKP "Tržnice" Dušan Bajić i direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Nenad Aracki.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Beskompromisno ćemo se boriti za Novi Sad

NOVI SAD - Kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov izjavila je večeras da građanima ne želi bilo šta da obećava, jer se podrazumeva da gradonačenik dovodi investiture, obezbeđuje nova radna mesta za Novosađane, radi na povećanju bezbednosti građana i otvaranju novih škola, predškolskih ustanova i dečjih igrališta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook