Uspešna tribina o bolestima zavisnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Uspešna tribina o bolestima zavisnosti

SOMBOR – Nemojmo biti solidarni u zlu, odnosno, nemojmo nalaziti opravdanje za loše postupke nama bliskih osoba i ne reagovati na njih, samo zato što su članovi porodice – jedan je od akcenata tribine na temu „Bolesti zavisnosti i porodica”, održanoj juče u Velikoj sali Gradske kuće, povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja.

SomborPrisutni su mogli da se upoznaju sa dva različita pristupa lečenju bolesti zavisnosti, prvenstveno narkomanije. O konvencionalnom načinu je govorila psihološkinja Irena Banda, dok je lečenje u zajednici promovisao vlč. Marinko Stantić, osnivač i rukovodilac Humanitarno-terapijske zajednice za pomoć zavisnicima „Hosana”.
Potresna i nadasve iskrena svedočenja bivšeg člana Zajednice „Hosana” i roditelja o uzrocima, dugotrajnom i mukotrpnom putu lečenja zavisnosti, posledicama koje trpi porodica i prihvatanju, tačnije, neprihvatanju od strane sredine, izazvala su veliko zanimanje publike, zbog čega je dijalog sa učesnicima trajao gotovo sat vremena duže od predviđenog.Stepen interakcije koji je postignut na ovoj tribini, daje nam podstrek da u skorijoj budućnosti organizujemo slične skupove, koji bi se bavili pitanjima porodice, jer je ona u ovom društvenim okolnostima, kako je zaključeno na tribini, ugrožena i preživljava veliku krizu.

(BILSV, 01. 12. 2011.)



Odbori LSV | Subota, 28. 09. 2024. | Komentara: 0

EPS da pod hitno reši problem sa očitavanjem brojila i visokim računima za struju

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANi zahteva od Elektroprivrede Srbije da pod hitno reše problem koji imaju mnogi građani Srbije, a vezan je za očitavanje brojila za struju i visoke račune za utrošenu električnu energiju.
Odbori LSV | Petak, 27. 09. 2024. | Komentara: 0

SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik, koja je trebala da predsedava vanrednom sednicom, ističe da ih je vladajuća većina sada fizički sprečila da održe sednicu o problemu pijaće vode, jer im je to jedini preostali način da spreče razgovor o ovoj bitnoj temi.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 09. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo pomoć poljoprivrednicima zbog posledica suše

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo skreće pažnju na jedan od gorućih problema sa kojim se trenutno suočavaju građani Vojvodine – drastično smanjenje prinosa poljoprivrednih kultura usled suše. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook