Usvojena tužba LSV, poništeno razrešenje članova školskog odbora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 01. 2015. | Komentara: 0

Usvojena tužba LSV, poništeno razrešenje članova školskog odbora

ZRENJANIN – Predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Branislava Jovanov izjavila je danas da je Upravni sud 16. januara ove godine poslao nadležnima u lokalnoj samoupravi presudu kojom se uvažava tužba LSV i poništava razrešenje člana školskog odbora.

LSV

Ona je na konferenciji za novinare objasnila da se u tužbi osporava zakonitost rešenja, zbog bitne povrede pravila postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje i pogrešna primena materijalnog prava.

- Na sednici Skupštine grada, koja je održana 08. aprila 2013. godine, razrešeni su i imenovani novi članovi školskih odbora. Rešenja o razrešenju starim članovima uručena su pre isteka njihovih mandata i bez obrazloženja, kao obaveznog dela istog. Time je prekršen Zakon o opštem upravnom postupku. Takođe je prekršen i Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koji precizira uslove pod kojima član školskog odbora može biti razrešen pre isteka mandata, a od kojih nijedan nije nastupio. Zloupotreba Skupštine grada i namera aktuelne većine je jasna: cilj je partijsko postavljenje članova SNS i koalicije – podsetila je Jovanov.

Ona je istakla i da je Upravnom sudu podneta tužba protiv konkretnog rešenja Skupštine grada Zrenjanina, a ovaj pravosudni organ je 16. januara ove godine poslao presudu kojom se tužba uvažava, poništava se rešenje Skupštine grada Zrenjanina i predmet se vraća na ponovno odlučivanje.  Prema njenim rečima, presuda navodi da je Skupština grada u obavezi da donese zakonito rešenje.

- Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin će nastaviti da obelodanjuje i podnosi tužbe za nezakonitosti kojima obiluje (ne)rad napredne većine, očigledno na štetu građana Zrenjanina – zaključila je Branislava Jovanov.

(BILSV, 27.01.2015)



Odbori LSV | Sreda, 14. 08. 2024. | Komentara: 0

Građani Zrenjanina u strahu zbog najave povećanja proizvodnje u Linglongu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zabrinuta je zbog najava da će kineska fabrika guma Linglong povećati proizvodnju radijalnih guma visokih performansi u fabrici u Slobodnoj zoni Zrenjanin za 1,1 milion jedinica godišnje. 
Odbori LSV | Utorak, 13. 08. 2024. | Komentara: 0

Bazen iznenada zatvoren, nadležni ćute

Mnogi Kikinđani su ovih dana osveženje pronalazili na bazenima SC „Jezero“, međutim ovih najtoplijih dana drugog vrelog talasa to neće moći. 
Saopštenja | Ponedeljak, 12. 08. 2024. | Komentara: 0

Vlast pod hitno da ukine zatvorske kazne ekološkim aktivistima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva nadležne sudske organe da pod hitno ukinu rešenje kojim su trojica ekoloških aktivista osuđeni na 30 i 40 dana zatvora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook