Uticaj javnog mnjenja ili samo magla i dim?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 15. 01. 2017. | Komentara: 0

Uticaj javnog mnjenja ili samo magla i dim?

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je za RTV da nedavno ukidanje uredbi nakon pobune javnosti može značiti snagu javne reči, ali i da može značiti maskiranje nekih događaja da bi ostali dalje od očiju. Kako je ocenio, istinu ćemo saznati krajem proleća kada ćemo znati da li Srbija ima vlast koja sluša građane i sprovodi njihovu volju.

LSV

- Ako imamo u vidu poslednje događaje, ukidanje Uredbe o pomoćnoj policiji i Centra za borbu protiv abortusa, to može s jedne strane da znači uvažavanje javnog mnjenja, a s druge strane može da znači i samo dim i maglu da bi se pokrili neki događaji koje treba držati dalje od očiju javnosti. Osim toga, imate situaciju da postoji vrlo artikulisano javno mnjenje o mnogim stvarima, od ustavnog finansiranja Vojvodine, Savamale, pa dalje. Dakle, ostaje nam da čekamo kraj aprila, jer ja mislim da se vreme ubrzava i da ćemo krajem proleća znati da li je odgovor da, što bi Ligu socijaldemokrata veoma radovalo, jer bi u tom slučaju građani Srbije imali vlast koja i sluša i koja sprovodi njihovu volju – kazao je Jakovljev odgovarajući na pitanje „Ukidanje uredbi – snaga javne reči?“ u anketi emisije Politbiro..  
(BILSV, 15.01.2017)



Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook