Utvrditi odgovornost za propast zrenjaninske Fabrike vode

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 26. 01. 2021. | Komentara: 0

Utvrditi odgovornost za propast zrenjaninske Fabrike vode

Zrenjanin, 26. januar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od lokalnih, pokrajinskih i državnih organa vlasti da najzad pokažu ozbiljnost i prekinu agoniju zvanu „izgradnja fabrike vode u Zrenjaninu“.

LSV

Ni posle osam godina od početka investicije  preduzeća „Gruppo Zilio“ problem neispravne pijaće vode nije rešen, a jasno je da se to neće ni dogoditi.

Jučerašnje obraćanje komisije JKP „Vodovod i kanalizacija“ u kojem je jasno naglašeno da Fabrika vode nije ispunila niti jedan od 34 tehnička uslova propisana javnom nabavkom, kao i današnji odgovor direktora Fabrike vode Bojana Dimkića, ukazuju da je na delu opšta šizofrenija, koja građane Zrenjanina čini žrtvama.

I danas će Zrenjaninci potrošiti najmanje 50.000 evra za kupovinu vode u prodavnicama!

LSV već godinama ukazuje na nestručnost, bahatost i neodgovornost lokalnih vlasti i svih nadležnih za rešavanje problema pijaće vode.

Godinama lažu i muljaju. Iz nedelje u nedelju su obećavali i lagali!

Došlo je krajnje vreme da se utvrdi politička i svaka druga odgovornost onih koji godinama troše novac građana Zrenjanina, a ne rešavaju problem.

Tražimo hitnu reakciju državnih organa i kažnjavanje odgovornih.

Zrenjanin više nema vremena na čeka!

Bojan Kostreš
predsednik Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin



Izjave | Petak, 01. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakoni o javnoj svojini i restituciji će biti usklađeni

NOVI SAD - Reagujući na pojedine ocene da bi zakon o restituciji trebalo doneti pre ili barem istovremeno sa zakonom o javnoj svojini, kako bi se sprečilo da opštine postanu obveznici institucija i da vraćaju imovinu koju je država oduzela vlasnicima, predsednik radne grupe Vlade Srbije za izradu nacrta zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, kaže za RTS da predstavnici mreže za restituciju ne treba da budu zabrinuti.
Izjave | Četvrtak, 30. 06. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Zaštita interesa građana Vojvodine

NOVI SAD - Poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da bi cilj eventualnog stvaranja neformalne grupe vojvođanskih poslanika u Skupštini Republike Srbije, bila zaštita interesa građana Vojvodine.
Izjave | Četvrtak, 30. 06. 2011. | Komentara: 0

Miloševićevi politički ciljevi su poraženi

BEOGRAD - Fond Biljane Kovačević Vučo objavio je knjigu ""Zloupotrebljene institucije: Ko je bio ko u Srbiji 1987.-2000"", u kojoj je nabrojano 1.400 imena iz raznih sfera društva - od politike, Akademije, Crkve, vojske, medija do estrade, preko kojih je Slobodan Milošević ostvarivao svoje političke i ratne ciljeve.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook