Važni preventivni pregledi za žene

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 30. 05. 2012. | Komentara: 0

Važni preventivni pregledi za žene

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana akcije za žensko zdravlje i reproduktivna prava Gradski odbor Foruma žena LSV Zrenjanin organizovao je uličnu akciju u centru Zrenjanina sa ciljem da se probudi svest kod sugrađanki i sugrađana o značaju preventivnih pregleda, blagovremene dijagnostike radi uspešnog lečenja nezaraznih hroničnih bolesti.

LSV

- GrO FŽ LSV Zrenjanin je i u proteklim godinama organizovala niz tribina i uličnih akcija  na ovu temu, a naše akcije je, svojim potpisima, podržalo više stotina Zrenjaninki i Zrenjaninaca, tražeći, na ovaj način, besplatne redovne preventivne preglede – istakla je Ildiko Bođo, predsednica Liginog Foruma žena u Zrenjaninu, podsećajući da Vojvodina prednjači kada je reč o procentu smrtnosti od ovih bolesti.

- Sa druge strane, znamo da pravovremeno lečenje ovih bolesti doprinosi celokupnom oporavku bolesnice ili bolesnika, tako da oni ponovu mogu biti radno sposobni i ekonomski se starati o svojoj porodici, odnosno ponovo mogu biti aktivni članovi našeg društva – napomenula je Ildiko Bođo . Ona je najavila da GrO Foruma žena LSV Zrenjanin i ubuduće planira organizaciju uličnih akcija i tribina na ovu temu, te da će se aktivizam nastaviti sve dok sugrađanke i sugrađani ne dobiju pozive za preglede na kućnu adresu, jer, kako je zaključila, prevencija je najbolji i najjeftiniji vid uspešnog lečenja ovih bolesti.

(BILSV, 30.05.2012.)



Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.
Izjave | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Verujem da će naša dva člana ostati u Vladi Vojvodine

NOVI SAD - Skupština AP Vojvodine trebalo bi sutra da verifikuje odluku o smanjenju pokrajinske vlade sa 17 na 12 resora, tako što će se deset dosadašnjih sekretarijata integrisati u pet novih, a zamenik predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, rekao je danas za Press da očekuje će oba Ligina predstavnika u izvršnoj vlasti ostati na svojim pozicijama i nakon redukcije Vlade, te da će to uvažiti i vojvođanski premijer Bojan Pajtić.
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ne postoje pravne prepreke za formiranje policijske uprave za Vojvodinu

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas za Blic da ne vidi u čemu je problem da se realizuje zahtev LSV oko formiranja kooordinatora između sedam vojvođanskih policijskih uprava i centrale MUP-a u Beogradu budući da, kako tvrdi, za to ne postoje ustavne i pravne prepreke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook