Važno je da vojvođanska administracija normalno funkcioniše

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 21. 03. 2014. | Komentara: 0

Važno je da vojvođanska administracija normalno funkcioniše

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za RTV da je za LSV važno da vojvođanska administracija bude stabilna i da normalno funkcioniše.

LSV

Ogovarajući na pitanje da li smo bliži vanrednim pokrajinskim izborima, on je u anketi emisije „Politbiro“ istakao da su novi izbori poslednje što treba da se desi Vojvodini.

- Ukoliko ne možemo da se složimo oko osnovnih prioriteta našeg funkcionisanja, onda verovatno treba da dođe ili do rekonstrukcije vlade ili do novih izbora. Ja bih rekao da su novi izbori poslednje što treba da se desi Vojvodini. Ne zbog toga što se LSV boji izbora, jer smo pokazali našu snagu i na ovim izborima, nego upravo zbog toga što se mi zalažemo za stabilnost vojvođanskih institucija u situaciji kada je Statut oboren. Nama je važno da vojvođanska administracija bude stabilna i da funkcioniše normalno – naglasio je Bojan Kostreš.

(BILSV, 21.03.2014)



Izjave | Petak, 18. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Bez imovine i prihoda Vojvodina blokirana

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i republički poslanik Bojan Kostreš ocenio je da je funkcionisanje pokrajine trenutno blokirano, jer još uvek nije rešeno pitanje finansiranja nadležnosti njene administracije, niti je Vojvodini vraćena imovina. U intervjuu za portal Autonomija.info, Kostreš je kazao da su zbog toga iz LSV-a zatražili sastanak s premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, do kojeg će doći za nekoliko dana.
Saopštenja | Petak, 18. 03. 2011. | Komentara: 0

Otvoreno pismo Egerešiju, Pajtiću i Bilickom

Poštovani, Poznato Vam je da se Liga socijaldemokrata Vojvodine beskompromisno i bez izuzetaka bori protiv svake vrste ekstremizma, nacionalističkih i šovinističkih ideja, planova i ispada, protiv svega što bi moglo da na bilo koji način naruši međunacionalni sklad u AP Vojvodini i izazove bilo kakvu vrstu sukoba.
Izjave | Četvrtak, 17. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Liga zadvoljna radom svojih kadrova u Vladi Vojvodine

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće rekonstrukciju Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine mada smatra da to nije ključni interes građana u ovom trenutku, izjavila je danas poslanica LSV Aleksandra Jerkov. Ona je novinarima u Skupštini Republike Srbije kazala da LSV ne vidi potrebu da se sada pokrajniska vlada rekonstruiše samo zato što se rekonstruisala republička vlada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook