Velika pobeda proevropskih snaga

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 09. 12. 2011. | Komentara: 0

Velika pobeda proevropskih snaga

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da današnja odluka da se odloži dodeljivanje kandidature Srbiji za mart 2012. godine predstavlja veliku pobedu proevropskih snaga u državi.

Nenad Čanak

- U martu će biti označen definitivni krah antievropskih snaga u Srbiji, koje su jedino uspele da uspore ali ne i da zaustave put Srbije ka EU - rekao je Čanak agenciji Beta. On je optužio Demokratsku stranku Srbije i Srpsku naprednu stranku da su direktni eksponenti ruske spoljne politike. Čanak je ocenio da je EU to prozrela i podržala proevropsku politiku.
- Jedino što su DSS, SNS i njima slične antidržavne grupacije uspele jeste da uspore put Srbije ka Evropi, ali ne i da ga zaustave - kazao je Čanak. On je za predsednika SNS-a Tomislava Nikolića rekao da je u poslednjim mesecima pokazao da "ima veliko iskustvo u radu sa rovokopačem" i da je to iskustvo imalo i svoju političku primenu u radu na barikadama na severu Kosova.

(BILSV, 09.12.2011.)



Iz medija | Utorak, 18. 10. 2011. | Komentara: 0

Mađarska je stala na stranu jedne stranke

BEOGRAD - Vladajuća većina pristala je na amandman Saveza vojvođanskih Mađara, koji je podržla i Liga socijaldemokrata Vojvodine, a kojim se rebalansom budžeta za 2011. godinu Vojvodini vraća dug od osam milijardi dinara, potvrdila je u intervjuu listu Kurir Aleksandra Jerkov, porparolka i narodna poslanica LSV.
Izjave | Ponedeljak, 17. 10. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Rešenje je u autentičnom tumačenju zakona

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je večeras u emisiji Jedan na jedan na Radio-televiziji Vojvodine da je autentično tumačenje Zakona o restituciji, koji je predložila LSV, rešenje za dileme koje su se pojavile u javnosti povodom ovog zakon.
Izjave | Ponedeljak, 17. 10. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV će glasati za rebalans budžeta

NOVI SAD - Liga socijademokrata Vojvodine glasaće za rebalans ovogodišnjeg budžeta jer je Vlada Srbije prihvatila amandman Saveza vojvođanskih Mađara koji se odnosi na izdvajanja namenjena Vojvodini za kapitalne investicije, rekla je danas poslanica LSV Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook