Više pažnje posvetiti siromašnijim krajevima Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 11. 07. 2012. | Komentara: 0

Više pažnje posvetiti siromašnijim krajevima Vojvodine

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće novu Vladu AP Vojvodine i njenog mandatara Bojana Pajtića, poručio je tokom skupštinske rasprave poslanik LSV u pokrajinskoj skupštini Aleksandar Marton.

Marton

On je poručio da Liga želi da Vojvodini, u okviru države Srbije bude mnogo bolje , a da će poslanici LSV, zajedno sa poslanicima skupštinske većine i opozicije učiniti sve da Vojvodina polako, ali sigurno krene onim putem na koje je bila sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Kao poslanik iz Banata, koji je do pre 20 i kusur godina bio najbogatiji na teritoriji AP Vojvodine i jedan od bogatijih na teritoriji bivše SFRJ, Marton je budućem premijeru i Vladi APV poručio da bi više pažnje trebalo da usmere ka Banatu, ali i ostalim siromašnijim krajevima pokrajine, koji značajno zaostaju za glavnim gradom Vojvosine Novim Sadom.

- To povećanje razlike treba što pre da se zaustavi i da ponovo Kikinda, Pančevo, Zrenjanin, ali i Subotica, Sombor, Vrbas, Sremska Mitrovica i male, pre svega male pogranične opštine budu u rangu Novog Sada - naveo je Marton dodajući da smatra da će nova vlada biti mogućnosti da na tom polju dosta toga i uradi. Takođe, od nove Vlade APV očekuje se još življa međunarodna, odnosno međuregionalna aktivnost.
- Očekujemo da će ta međunarodna, međuregionalna aktinost doprineti da se Vojvodini otvore mnoga vrata u Evropi, onako kako to regioni država članica EU rade. Smatram da će nam to u velikoj meri pomoći u ozdravljenu, pre svega provrede i boljem položaju AP Vojvodine u državi Srbiji - istakao je Marton.

(BILSV, 11. 07. 2012.)




Saopštenja | Četvrtak, 20. 07. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Trideset tri godine Vojvodina je naš način života i ne damo da nam ga oduzmu

– Obeležavanje trideset treće godišnjice od osnivanja političke partije u Vojvodini i Srbiji uopšte nije zanemariv jubilej, s obzirom na to u kakvim okolnostima postojimo i radimo. U ovom periodu promenili smo četiri države, a nadam se da idemo ka petoj - Evropskoj uniji. U našoj istoriji bilo je uspona i padova. Lepih i manje lepih trenutaka ali kroz sve ove godine jedno je sigurno - mi smo stranka koja se zalaže za jaku, stabilnu i dostojanstvenu Vojvodinu – rekao je Bojan Kostreš
Saopštenja | Utorak, 18. 07. 2023. | Komentara: 0

Radnici u Srbiji radili 6,4 sati više od radnika svih zemalja EU, a jedva preživljavaju

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani upozorava na sve teži položaj radnika i poziva predstavnike vlasti da obrate pažnju na to kako se radnici tretiraju, te angažuje sve raspoložive mehanizme da im obezbedi bolje uslove rada.
Saopštenja | Petak, 14. 07. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Unapredićemo sistem protivgradne odbrane i nećemo bacati pare na avione i tenkove!

Jučerašnje olujno nevreme praćeno snažnim gradom, koje je zahvatilo veliki deo Vojvodine i prouzrokovalo veliku štetu na imovini građana, jasan je znak da su potrebne krupne promene u sistemu protivgradne zaštite.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook