Više pažnje usmeriti na kulturu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 1

Više pažnje usmeriti na kulturu

ZRENJANIN – Zbog restriktivnog budžeta, budžetske ustanove kulture teško ostvaruju sve planove i ideje, ali bez obzira na to, i dalje se realizuju kvalitetni programski sadržaji, istakla je  na konferenciji za novinare Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine članica tog odbora i direktorka Kulturnog centra Zrenjanina Ankica Dostanić.

LSV ZrenjnainOna je navela da je glavni problem, na koji  Liga ukazuje već tri godine, to što u Gradskom veću grada Zrenjanina nema člana zaduženog za oblast kulture. Kako je objasnila, ta osoba bila bi neka vrsta koordinatora između finansijera i osnivača i postojećih budžetskih ustanova kulture.

– Smatramo da bi na taj način bio poboljšan  kvalitet kulturnih aktivnosti u našem gradu, u kojem postoje veliki potencijal i stručni ljudi. To bi doprinelo formiranju bolje kulturne strategije – naglasila je Dostanićeva, dodajući da bi postojanjem gradskog većnika bilo izbegnuto stihijsko organizovanje kulture, pa bi moglo da se radi po pojedinačno utvrđenom planu i programu.

(BILSV, 14. 12. 2011.)




Izjave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kancelarija Vojvodine u Briselu zavisi od Vlade Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da se ne zna tačan datum otvaranja Kancelarije Vojvodine u sedištu EU u Briselu, jer za to još nije dobijena saglasnost Vlade Srbije, kako je to predviđeno propisima, prenosi RTV.
Najave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Najava tribine

NOVI SAD - Tribina Saveta za zdravstvo Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pod nazivom "Rak kože - rizik, faktori, mere preventive" održaće se u utorak 29. marta 2011. godine, u 19 časova, u prostorijama mesne zajednice "Klisa", ulica Savska 27.
Izjave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Nema razloga da menjamo svoja dva člana vlade

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine zadovoljna je radom dvojice svojih predstavnika u pokrajinskoj vladi i ostaje pri stavu da oni nastave rad i u novom "redukovanom" sastavu kabineta predsednika Bojana Pajtića, izjavila je danas Tanjugu portparolka LSV Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook