Vlada da kaže kada će da pojeftini gorivo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 06. 2018. | Komentara: 0

Vlada da kaže kada će da pojeftini gorivo

Novi Sad, 04. jun 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa zavetom ćutanja i saopšti javnosti kako je moguće da građani ove zemlje plaćaju jednu od najvećih cena goriva u Evropi u odnosu na prosečnu platu.

LSV

Kada će i koliko će gorivo da pojeftini?

Zašto se ćuti na činjenicu da je od početka godine bezin poskupeo skoro devet, a dizel 11,30 dinara? Koliki je uticaj cene goriva na sve ostale cene, a samim tim i ukupan život u Srbiji?

Da li je neko izračunao koliko vojvođanskog žita ili kukuriza košta jedan litar goriva? I to od nafte koje se izvuče iz vojvođanskih oranica!

Kako je moguće da gorivo u Mađarskoj, Bugarskoj i Bosni i Hercegovini bude jeftinije, nego kod nas, gde se crpi i prerađuje naša nafta?

I gde, pritom, NIS-Gaspromnjeft, kao kompanija sa većinskim ruskim vlasništvom, plaća najnižu rudnu rentu u čitavoj Evropi?!

Ako su nam „Rusi braća i prijatelji“, zašto i dokle će građani da skupo plaćaju to prijateljstvo?

Građani ove zemlje zaslužuju da im se jasno kaže - dokle će da traje ova otimačina njihovog novca i ko to i zbog čega dopušta.

Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Bojan Kostreš




Izjave | Četvrtak, 19. 09. 2013. | Komentara: 0

Problemi Vojvodine vidljivi i iz Brisela

NOVI SAD – Komentarišući izjavu izvestioca Evropskog parlamenta za našu zemlju Jelka Kacina da je sada trenutak za rešavanje pitanja ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine, zamenica predsednika poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je za TV B92 da otvaranje vojvođanskog pitanja baš u ovom trenutku nema separatistički prizvuk.
Izjave | Četvrtak, 19. 09. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija ne može sa ovakvim Ustavom u EU

NOVI SAD – Zamenik  predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za list Danas, komentarišući izjavu savetnika predsednika Srbije Olivera Antića, da je Liga još 2006. godine, nakon usvajanja Ustava, upozoravala da sa takvim najvišim pravnim aktom Srbija neće moći da se integriše u zajednicu evropskih država, i to ne samo zbog odredbi o Vojvodini, već i mnogih drugih stvari.
Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2013. | Komentara: 0

Čanak: Hitno povećati broj policajaca u Novom Sadu

NOVI SAD, 19. septembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja imenovanje Stevana Krstića za načelnika Policijske uprave Novi Sad.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook