Vlada da proglasi Dane pobede nad fašizmom u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 14. 09. 2024. | Komentara: 0

Vlada da proglasi Dane pobede nad fašizmom u Srbiji

Novi Sad, 14. septembar 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da na dostojanstven način obeleži 80. godišnjicu oslobođenja od fašizma.

LSV

Zahtevamo da Vlada, svojom odlukom, proglasi jesen ove, ali i svake naredne godine, za Dane pobede nad fašizmom u Srbiji.

Za 20 dana ćemo obeležiti početak završnih operacija za oslobođenje Vojvodine i Srbije u Drugom svetskom ratu. Hrabri antifašisti su u periodu od kraja septembra do sredine decembra 1944. godine oslobodili čitavu teritoriju Srbije. U toj borbi, živote je dalo na hiljade partizana, čija velika žrtva nikada ne sme biti zaboravljena.

U danima kada se antifašistička borba relativizuje, antifašisti predstavljaju kao zločinci, a četnici, ustaše, nedićevci i hortijevci kao žrtve, potrebno je snažno naglasiti veliku pobedu antifašističke vojske u jesen 1944. godine. Samo tako ćemo sprečiti dalje povampirenje ideologija za koje smo smatrali da su definitivno poražene u Drugom svetskom ratu.

Polaganje cveća na spomenike nije dovoljno.

Srbija mora živeti antifašizam i ponosno ustati protiv desnih ekstremističkih ideja.

Podignimo visoko zastavu antifašizma i prisetimo se hrabrih boraca koji su izvojevali slobodu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI

fotografija – Stare fotografije Novog Sada




Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje. 
Odbori LSV | Utorak, 17. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traže od gradonačelnika Zrenjanina sednicu skupštine o Linglongu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zahtev zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri da inicira održavanje sednice gradske skupštine o radu fabrike guma „Linglong“.
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI pruža podršku prosvetnim radnicima koji danas organizuju štrajk upozorenja i protestne skupove širom Vojvodine i Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook