Vlada predložila ukidanje godišnje registracije traktora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 22. 12. 2011. | Komentara: 0

Vlada predložila ukidanje godišnje registracije traktora

NOVI SAD - Vlada Republike Srbije utvrdila je danas predlog izmena i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja, kojima se ukida stalna godišnja registracija traktora.

Traktori

Umesto nje će biti obavezan samo tehnički pregled, rekao je šef Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović na konferenciji za novinare posle sednice Vlade. Današnju odluku je objasnio rekavši da su osiromašena poljoprivredna domaćinstva bila opterećena registracijom traktora svake godine. Podsetimo, ukidanje obavezne godišnje registracije traktora, dogovoreno je 8. decembra na sastanku zamenika predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Kostreša s ministrima poljoprivrede i policije Dušanom Petrovićem i Ivicom Dačićem. S dogovorom Kostreša, Petrovića i Dačića ujedno je krunisana osmomesečna kampanja LSV „Stop godišnjoj registraciji traktora“, u kojoj je za tu inicijativu u 200 vojvođanskih mesta prikupljeno 30.000 potpisa.

(BILSV, 22.12.2011.)



Izjave | Petak, 03. 06. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini pred Vladom Srbije pre letnje pauze

BEOGRAD - Među zakonima koji treba da budu usvojeni kako bi Srbija postala kandidat za članstvo jeste i Zakon o javnoj svojini, a zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš rekao je juče za Dnevnik RTS-a da očekuje da bez obzira na trenutne razlike koje eventualno postoje između predstavnika političkih stranaka i članova radne grupe, nacrt tog zakona bude prosleđen premijeru
Izjave | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Samo paori ne smeju u Beograd

NOVI SAD - Kako je moguće da u Beogradu može da se organizuje Parada ponosa, sa punim pravom, da se organizuje i miting podrške Ratku Mladiću, bez obzira šta ja mislio o tome i to je pravo ljudi koji plaćaju porez u ovoj zemlji, a da samo paori nemaju pravo da postave svoja pitanja " upitao je danas u Novom Sadu predsednik LSV Nenad Čanak.
Događaji | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Održan okrugli sto na temu decentralizacije u organizaciji LSV i SPO

NOVI SAD - Složena zajednica kao Srbija ne može biti svedena na jedan uniformni sistem, a njena decentralizacija je osnova njene demokratizacije, istaknuto je danas na okruglom stolu "Decentralizacija: Država-Pokrajina-Lokalna samouprava, policentrični razvoj", koju su u Skupštini grada Novog Sada organizovale LSV i SPO.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook