Vlada Srbije određuje visinu naknade za odvodnjavanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 26. 01. 2015. | Komentara: 0

Vlada Srbije određuje visinu naknade za odvodnjavanje

NOVI SAD – Gostujući u emisiji za poljoprivrednike "Brazde",  na Radio-televiziji Vojvodine,  pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, ukazao je da iznos naknade za odvodnjavanje za fizička lica, koji inače koriste Vode Vojvodine, određuje republička poreska uprava, zbog čega samo odlukom Vlade Srbije poljoprivrednici mogu biti oslobođeni plaćanja vodnih doprinosa.

LSV
 
Upozorio je da je zbog jedne druge odluke Vlade, kojom je u novembru 20 opština u Vojvodini oslobođeno plaćanja te obaveze, a koju Bogaroški smatra grubom omaškom, ugrožen rad i efikasnost vojvođanske vodoprivrede.
– Faktički oslobođeno je 20 opština konto majskih poplava, od kojih neke od tih opština nemaju uopšte reku, poput Alibunara i Bačkog Petrovca i stvarno nisu imali štetu u majskim poplavama. Štete za Vode Vojvodine će biti 800 miliona dinara, ne bude li bilo tih 800 miliona dinara, onda ćemo u 2015. ovakve slike kao u Kanjiži da gledamo na više mesta u Vojvodini – rekao je Bogaroški. 
Inače, od projektovanih sedam milijardi dinara za poljoprivredu, pokrajinski sekretarijat planirao je za ovu godinu čak ćetiri milijarde za radove u vodoprivredi, pre svega na kanalskoj mreži, na čiju višedecenijsku zapuštenost poljoprivrednici imaju najviše primedaba.

(BILSV, 26. 01. 2015)




Odbori LSV | Nedelja, 16. 06. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, dokaz da proces izgradnje ove velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira.
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2024. | Komentara: 0

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku.

Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook