Vlada Srbije određuje visinu naknade za odvodnjavanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 26. 01. 2015. | Komentara: 0

Vlada Srbije određuje visinu naknade za odvodnjavanje

NOVI SAD – Gostujući u emisiji za poljoprivrednike "Brazde",  na Radio-televiziji Vojvodine,  pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, ukazao je da iznos naknade za odvodnjavanje za fizička lica, koji inače koriste Vode Vojvodine, određuje republička poreska uprava, zbog čega samo odlukom Vlade Srbije poljoprivrednici mogu biti oslobođeni plaćanja vodnih doprinosa.

LSV
 
Upozorio je da je zbog jedne druge odluke Vlade, kojom je u novembru 20 opština u Vojvodini oslobođeno plaćanja te obaveze, a koju Bogaroški smatra grubom omaškom, ugrožen rad i efikasnost vojvođanske vodoprivrede.
– Faktički oslobođeno je 20 opština konto majskih poplava, od kojih neke od tih opština nemaju uopšte reku, poput Alibunara i Bačkog Petrovca i stvarno nisu imali štetu u majskim poplavama. Štete za Vode Vojvodine će biti 800 miliona dinara, ne bude li bilo tih 800 miliona dinara, onda ćemo u 2015. ovakve slike kao u Kanjiži da gledamo na više mesta u Vojvodini – rekao je Bogaroški. 
Inače, od projektovanih sedam milijardi dinara za poljoprivredu, pokrajinski sekretarijat planirao je za ovu godinu čak ćetiri milijarde za radove u vodoprivredi, pre svega na kanalskoj mreži, na čiju višedecenijsku zapuštenost poljoprivrednici imaju najviše primedaba.

(BILSV, 26. 01. 2015)




Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini se mora vratiti imovina

NOVI SAD - Mora se vratiti imovina AP Vojvodine. Ona koja joj je oduzeta posle puča 1988. godine koji je Milošević sa njegovim saradnicima napravio " izjavio je večeras u Nacionalnom dnevniku RTV Pink predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je precizirao da se tu ne misli samo na "zbir imovine kojom danas upravlja pokrajinska administracija".
Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Isteraćemo do kraja priču o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava

NOVI SAD - Suština problema sa vraćanjem imovine Vojvodini i lokalnim samouprava u Srbiji jeste što ne postoji jasna ideja decentralizacije zemlje pa svaka nova vlada pravi svoj predlog zakona, istakao je sinoć zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš gostujući u emisiji Signali na Radio-televiziji Vojvodina.
Odbori LSV | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

I Pančevci za punu platu trudnicama

PANČEVO - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula je akciju na nivou pokrajine, zahtevajući od lokalnih samouprava da dotiraju umanjenje zarada trudnicama dok su na bolovanju, a organizovala je i potpisivanje peticije građana, koja bi trebalo da bude prosleđena lokalnoj vlasti, rekao je potpredsednik Gradskog odbora LSV Pančevo Jovan Petrovački.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook