Vlada Srbije određuje visinu naknade za odvodnjavanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 26. 01. 2015. | Komentara: 0

Vlada Srbije određuje visinu naknade za odvodnjavanje

NOVI SAD – Gostujući u emisiji za poljoprivrednike "Brazde",  na Radio-televiziji Vojvodine,  pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, ukazao je da iznos naknade za odvodnjavanje za fizička lica, koji inače koriste Vode Vojvodine, određuje republička poreska uprava, zbog čega samo odlukom Vlade Srbije poljoprivrednici mogu biti oslobođeni plaćanja vodnih doprinosa.

LSV
 
Upozorio je da je zbog jedne druge odluke Vlade, kojom je u novembru 20 opština u Vojvodini oslobođeno plaćanja te obaveze, a koju Bogaroški smatra grubom omaškom, ugrožen rad i efikasnost vojvođanske vodoprivrede.
– Faktički oslobođeno je 20 opština konto majskih poplava, od kojih neke od tih opština nemaju uopšte reku, poput Alibunara i Bačkog Petrovca i stvarno nisu imali štetu u majskim poplavama. Štete za Vode Vojvodine će biti 800 miliona dinara, ne bude li bilo tih 800 miliona dinara, onda ćemo u 2015. ovakve slike kao u Kanjiži da gledamo na više mesta u Vojvodini – rekao je Bogaroški. 
Inače, od projektovanih sedam milijardi dinara za poljoprivredu, pokrajinski sekretarijat planirao je za ovu godinu čak ćetiri milijarde za radove u vodoprivredi, pre svega na kanalskoj mreži, na čiju višedecenijsku zapuštenost poljoprivrednici imaju najviše primedaba.

(BILSV, 26. 01. 2015)




Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.
Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook