Vlada Srbije određuje visinu naknade za odvodnjavanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 26. 01. 2015. | Komentara: 0

Vlada Srbije određuje visinu naknade za odvodnjavanje

NOVI SAD – Gostujući u emisiji za poljoprivrednike "Brazde",  na Radio-televiziji Vojvodine,  pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, ukazao je da iznos naknade za odvodnjavanje za fizička lica, koji inače koriste Vode Vojvodine, određuje republička poreska uprava, zbog čega samo odlukom Vlade Srbije poljoprivrednici mogu biti oslobođeni plaćanja vodnih doprinosa.

LSV
 
Upozorio je da je zbog jedne druge odluke Vlade, kojom je u novembru 20 opština u Vojvodini oslobođeno plaćanja te obaveze, a koju Bogaroški smatra grubom omaškom, ugrožen rad i efikasnost vojvođanske vodoprivrede.
– Faktički oslobođeno je 20 opština konto majskih poplava, od kojih neke od tih opština nemaju uopšte reku, poput Alibunara i Bačkog Petrovca i stvarno nisu imali štetu u majskim poplavama. Štete za Vode Vojvodine će biti 800 miliona dinara, ne bude li bilo tih 800 miliona dinara, onda ćemo u 2015. ovakve slike kao u Kanjiži da gledamo na više mesta u Vojvodini – rekao je Bogaroški. 
Inače, od projektovanih sedam milijardi dinara za poljoprivredu, pokrajinski sekretarijat planirao je za ovu godinu čak ćetiri milijarde za radove u vodoprivredi, pre svega na kanalskoj mreži, na čiju višedecenijsku zapuštenost poljoprivrednici imaju najviše primedaba.

(BILSV, 26. 01. 2015)




Saopštenja | Četvrtak, 16. 05. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo zahteva od Vlade Srbije da se pod hitno pristupi izmenama zakonskog okvira, kako bi se garantovala potpuna bezbednost prosvetnih radnika.
Saopštenja | Sreda, 15. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Naprednjački režim od Vojvodine napravio servis za kupovinu glasova

Vest da je Pokrajinska vlada obezbedila pomoć u prehrambenim proizvodima za socijalno ugroženo stanovništvo u 37 opština na teritoriji Vojvodine samo je još jedna slika njihove nakaradne vlasti.
Saopštenja | Utorak, 14. 05. 2024. | Komentara: 0

Vesić obnavlja stanice, a pre toga čupao pruge po Vojvodini

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pravi medijsku senzaciju od obnove nekoliko železničkih stanica u Vojvodini.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook