Vlast da zaštiti paore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 25. 08. 2018. | Komentara: 0

Vlast da zaštiti paore

Novi Sad, 25. avgust 2018 - Liga paora Vojvodine  poziva Ministarstvo poljoprivede Republike Srbije, ali i Pokrajinsku vladu na čelu sa resornim Sekretarijatom za poljoprivredu da stanu u zaštitu proizvođača suncokreta.

LSV

Činjenica da je suncokret dobro rodio ove godine ne znači da paori koji su čitave godine radili sada treba da gomilaju gubitke.

Otkupljivači imaju pravo da ponude cenu, ali nemaju pravo na kartelski i reketaški pristup koji paore guši i dovodi u situaciju da ne mogu da pokriju troškove proizvodnje. Takođe, ukoliko je otkupna cena manja, očekujemo da se javnosti saopšti kada će i za koliko pojeftiniti jestivo ulje.

Uz svo razumevanje da otkupljivači i prerađivači sucokreta treba da zarade, dobar rod suncokreta bi morao biti dobra vest i za paore i za građane. Takođe, krajnje je vreme da se vlast ugleda na sve one zemlje u okruženju i u Evropi, koje subvencionišu i brinu o svojim paorima i svom selu.

 Predsednik Lige paora Vojvodine
i član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Miloš Šibul 




Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.
Izjave | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Verujem da će naša dva člana ostati u Vladi Vojvodine

NOVI SAD - Skupština AP Vojvodine trebalo bi sutra da verifikuje odluku o smanjenju pokrajinske vlade sa 17 na 12 resora, tako što će se deset dosadašnjih sekretarijata integrisati u pet novih, a zamenik predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, rekao je danas za Press da očekuje će oba Ligina predstavnika u izvršnoj vlasti ostati na svojim pozicijama i nakon redukcije Vlade, te da će to uvažiti i vojvođanski premijer Bojan Pajtić.
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ne postoje pravne prepreke za formiranje policijske uprave za Vojvodinu

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas za Blic da ne vidi u čemu je problem da se realizuje zahtev LSV oko formiranja kooordinatora između sedam vojvođanskih policijskih uprava i centrale MUP-a u Beogradu budući da, kako tvrdi, za to ne postoje ustavne i pravne prepreke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook