Vlast da zaštiti paore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 25. 08. 2018. | Komentara: 0

Vlast da zaštiti paore

Novi Sad, 25. avgust 2018 - Liga paora Vojvodine  poziva Ministarstvo poljoprivede Republike Srbije, ali i Pokrajinsku vladu na čelu sa resornim Sekretarijatom za poljoprivredu da stanu u zaštitu proizvođača suncokreta.

LSV

Činjenica da je suncokret dobro rodio ove godine ne znači da paori koji su čitave godine radili sada treba da gomilaju gubitke.

Otkupljivači imaju pravo da ponude cenu, ali nemaju pravo na kartelski i reketaški pristup koji paore guši i dovodi u situaciju da ne mogu da pokriju troškove proizvodnje. Takođe, ukoliko je otkupna cena manja, očekujemo da se javnosti saopšti kada će i za koliko pojeftiniti jestivo ulje.

Uz svo razumevanje da otkupljivači i prerađivači sucokreta treba da zarade, dobar rod suncokreta bi morao biti dobra vest i za paore i za građane. Takođe, krajnje je vreme da se vlast ugleda na sve one zemlje u okruženju i u Evropi, koje subvencionišu i brinu o svojim paorima i svom selu.

 Predsednik Lige paora Vojvodine
i član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Miloš Šibul 




Izjave | Subota, 16. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvođanska zastava viori se u Briselu

BRISEL - Juče je u Briselu vojvođanska zastava istaknuta zajedno sa zastavama drugih evropskih regija u sedištu nove evropske organizacije KEN (Naučno-ekonomska mreža), u kojoj je AP Vojvodina jedan od osnivača. Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i potpredsednica IO GO LSV Maja Sedlarević rekla je za Pravdu da je Liga veoma obradovana vešću da se vojvođanska zastava zaviorila ispred sedišta EU.
Izjave | Subota, 16. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš na čelu radne grupe za zakone o imovini i prihodima

NOVI SAD - Kako je danas objavio Dnevnik, pozivajući se na izvore u Vladi Srbije, radna grupa za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine formirana je juče, a za predsednika je imenovan zamenik lidera LSV i narodni poslanik Bojan Kostreš. Skupština Srbije i Vlada Vojvodine, kako saznaje taj list, ranije su odredile svoje predstavnike, a juče je to učinila i Vlada Srbije.
Odbori LSV | Petak, 15. 04. 2011. | Komentara: 0

Akcija protiv godišnje registracije traktora u Aracu i Bajši

ZRENJANIN/BAČKA TOPOLA - Aktivisti Gradsko odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i Mesnog odbora Aradac danas su ispred mesne kancelarije u tom mestu prikupljali potpise podrške i promovisali inicijativu za izmenu odluke Vlade Republike Srbije u vezi sa registracijom poljoprivredne mehanizacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook