Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

BEOGRAD – Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.

LSV

– Vlast zloupotrebljava sve mehanizme prinude koje ima, kako policijsko-bezbednosne tako i sudske, da bi se izborila sa opozicijom i građanima. Svakog ko drugačije misli, oni ućutkaju fizički. U slučaju Feđe Štukana, fizički mu nisu dali da napusti aerodrom zato što on misli svojom glavom – kaže Aleksandar Olenik za Danas.

On dalje navodi da odredba koja reguliše to kada neko može ili ne može da bude pušten u zemlju s razlogom postoji u zakonu kojim se reguliše bezbednost i naše službe imaju puno pravo da je primene.

– Međutim, problem je to što u našoj službi nema kontrole, niko neće da kontroliše zašto je neko zaustavljen i vrećen sa granice, jer onaj koji bi to trebao da kontroliše je isti onaj koji je to i naredio. Znači ne postoji sistem kontrole postupanja i korišćenja ovlašćenja – kaže Olenik.

Kaže da se podrazumeva da ozbiljne države imaju pravo da uskrate ulazak u zemlju licima koja bi mogla da naruše ustavni poredak, ali za to, kako kaže, moraju da postoje procedure.

– Kod nas, nažalost, toga nema, zato je to zloupotreba širih razmera i ja se bojim da će se to nastaviti i zloupotrebom suda, zloupotrebom pritvora, zloupotrebom tužilaštva i zloupotrebom službi – zaključuje Olenik.

(SzILSV – VOJVOĐANI, 27.06.2024)




Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook