Vlast zloupotrebljava građane Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 09. 12. 2014. | Komentara: 0

Vlast zloupotrebljava građane Zrenjanina

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upozorio je danas da će se novac građanki i građan trošiti za otkup parcela na trasi buduće obilaznice i to po ceni koja je pet puta veća u odnosu na prošlu godinu.

LSV

Predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Branislava Jovanov istakla je na današnjoj konferenciji za novinare da Liga traži da svi nadležni republički organi hitno izvrše reviziju trošenja novca građana i utvrde odgovorne za ovakve očigledne zloupotrebe, da se utvrde vlasnici parcela za eksproprijaciju koji se kriju, odgovorni za naduvavanje cena i njihova međusobna veza. U protivnom, kako je istakla, bićemo svedoci još jednog u nizu poteza koji će dodatno uništiti Zrenjanin.

U Novom Sadu kvadrat jeftiniji,
u Zrenjaninu pet puta skuplji


Jovanov je navela da je juče član Gradskog veća Novog Sada zadužen za finansije Dejan Mandić istakao da je došlo do drastičnog pada vrednosti gradskog građevinskog zemljišta od 20 do 80 odsto, koliki je pad vrednosti u petoj zoni Novog Sada.

- U istom dnevnom listu  mogli smo da pročitamo da, dok u najrazvijenijem i najatraktivnijem gradu za ulaganja u Vojvodini vrednost građevinskog zemljišta drastično pada, u Zrenjaninu raste, i to za 500 odsto! Svako će se zapitati, kako je to moguće? I ko će da kupi petostruko skuplje zemljište u zamrlom Zrenjaninu? Odgovor je jednostavan - reč je o najnovijoj naprednoj ideji gradskih vlasti kako izvući novac poreskih obveznika: započeće se gradnja obilaznice, a vlasnicima parcela će se, umesto tržišne vrednosti po hektaru, koja za najplodniju zemlju ne prelazi 7.000 evra, plaćati neverovatnih 40.000 evra – naglasila je Branislava Jovanov.

Šta je Santovac govorio pre godinu dana


Ona je podsetila da je pre samo godinu dana Saša Santovac, kao predsednik odborničke grupe radikala, ošto kritikovao poskupljenje troškova za deo obilaznice i tražio da tadašnja i sadašnja vlast odgovori ko je kupovao parcele za koje je znao da će biti na trasi obilaznice, ko je gradio bez građevinske dozvole, a ko je omogućio legalizaciju objekata i koja je procenjena vrednost objekata.

- On je tada javno rekao: „Ova dodatna sredstva koja su sada potrebna su sredstva građana. Jeste želja svih nas da se završi obilaznica, ali vaš zadatak je budete jasni i kažete ko je napravio štetu budžetu, dozvolio legalizaciju i upis takvih objekata. Da li postoji mogućnost da zbog ovih stvari koje su se desile izmenimo generalni plan i izmestimo obilaznicu, da ona uopšte ne ide tom trasom kojom je predviđena i na taj način, svi oni koji su očekivali da budu nagrađeni, budu zaobiđeni. Treba da vidimo da li bi novim planom i trasom dobili jeftiniju eksproprijaciju, jer očigledno da od gradnje još uvek nema ništa kad vi (SNS) i dalje regulišete zemljište“ – podsetila je na reči Santovca predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin.

Danas je Saša Santovac pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i direktni učesnik u aferi protiv koje je, koliko juče, grmeo na današnje stranačke kolege i najbliže saradnike, dodala je ona.

- LSV moli pomoćnika gradonačelnika Sašu Santovca da odgovori Saši Santovcu i dodatno objasni šta se to promenilo za godinu dana, pa mu sada ne smetaju još veća sredstva koje aktuelna vlast, u koju je u međuvremenu prešao, planira da potroši na ovaj način – upitala je Branislava Jovanov.


(BILSV, 09.12.2014)



Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.
Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook