Vlasti u Somboru što pre da reše problem divljeg stočnog groblja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 22. 04. 2017. | Komentara: 0

Vlasti u Somboru što pre da reše problem divljeg stočnog groblja

Novi Sad, 22. april 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da u što kraćem roku reše problem na divljem stočnom groblju kod sela Stapar u opštini Sombor, gde već dvadesetak dana leže bačene mrtve životinje koje niko ne uklanja. Ovaj problem već dugo pravi velike probleme građanima ovog kraja Vojvodine i nedopustivo je da nadležni ne čine ništa.

LSV

Danas se u celom svetu obeležava Dan planete Zemlje, ali je sasvim jasno da u Srbiji i Vojvodini nema puno razloga za zadovoljstvo. Ovakve vesti jasno ukazuju na nedostatak sistemskih rešenja u ovoj oblasti, te na potpuno zanemaranu svest o zaštiti zdrave životne sredine.

Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje hitnu reakciju opštinskih vlasti u Somboru, jer je ovo divlje stočno groblje veoma opasan izvor zaraze.

Ovakvih mesta u Srbiji i Vojvodini je puno, a na državnim organima je da konačno pokranu sistemske aktivnosti, kako bi se situacija popravila.

Živimo u  21. veku, a ne mračnom srednjem veku!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Iz medija | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Pajtićeva vlada urušava institucije

NOVI SAD - Dešavanja oko takozvanih vojvođanskih amandmana na zakon o javnoj svojini dokaz su da izvršna vlast u Vojvodini u velikoj meri radi na destrukciji Skupštine Vojvodine i na taj način se, u stvari, rastaču pokrajinske institucije, a to je veoma opasan proces.
Izjave | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligin amandman omogućuje više imovine za Vojvodinu

BEOGRAD - Narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov optužila je danas, tokom skupštinske rasprave o amandmanima na Predlog zakona o javnoj svojini Savez vojvođanskih Mađara (SVM) da izaziva krizu Vlade, komentarišući ocenu poslanika te stranke Pastora Balinta kojij je rekao da je skandalozno što je usvojen jedan od amandmana LSV na taj zakon.
Iz medija | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina traži svoje

Intervju Nenada Čanka, predsednika LSV u nedeljniku NIN

BEOGRAD - On nije separatista. Da jeste znao bi šta treba da radi. Nije promenio ideologiju, i nije postao četnik. Bradu ne brije jer su mu zabranili - lekari, sve dok rane od ovčijih boginja u potpunosti ne zarastu. Da se on pita, ruski ambasador bi bio proteran, a Vojvodina bi imala autonomiju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook