Vojvođanski front osuđuje hapšenje poljoprivrednika u Silbašu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 05. 04. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front osuđuje hapšenje poljoprivrednika u Silbašu

Novi Sad, 05. april 2020 - Vojvođanski front osuđuje hapšenje i kažnjavanje mladog poljoprivrednika iz mesta Slilbaš u opštini Bačka Palanka. 

Poljoprivrednik je kažnjen sa 50.000 dinara zbog kršenja policijskog časa, dok je obavljao poljoprivredne radove, iako je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio da niko od poljoprivrednika koji su u traktoru, na njivi ili na putu od njive do kuće neće biti kažnjen.

Nedopustivo je vredne poljoprivrednike tretirati kao kriminalce, hapsiti ih, privoditi i novčano kažnjavati u trenutku kada oni naporno rade i pokušavaju da očuvaju poljoprivrednu proizvodnju, koja je jedna od najvažnijih privrednih grana u našoj zemlji.

Vojvođanski front zahteva od Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstava poljoprivrede da pod hitno objave uputstva za kretanje ratara koji su usred prolećne setve i tako spreče buduće incidente.

Aleksandar Odžić
predsednik Vojvođanske partije



Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 06. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš uputio telegram ambasadorima povodom 80. godišnjice savezničkog isrkcavanja u Normandiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je, povodom 80. godišnjice iskrcavanja savezničkih trupa na obale Normandije, telegram ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Australije, Belgije, Češke, Slovačke, Holandije, Grčke, Poljske i Norveške.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook