Vojvodina da ćuti, puni budžet i bude zahvalna na tome

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 02. 12. 2019. | Komentara: 0

Vojvodina da ćuti, puni budžet i bude zahvalna na tome

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da situacija po pitanju razvijenosti Vojvodine nikako nije dobra i da je putanja evidentno silazna.

LSV

- Kad uzmete statističke podatke vidite nivo razvijenosti Vojvodine krajem osamdesetih godina, pre čuvene Jogurt revolucije, uporedite sa onim što je danas, onda vidite da se situacija u Vojvodini apsolutno nije dobra. I to je situacija koja nam se desila i u vreme Slobodana Miloševića, ali i u vreme vlasti Demokratske stranke i sada u vreme SNS-a. Sad je to dobilo još neku ideološku notu za Vojvodinu koja ostaje kao izvor resursa i neko ko treba da puni budžet da ćuti i bude zahvalan na tome – kazao je Bogaroški za Federalnu TV.

Jedan od gorućih problema u Vojvodini je iseljavanje, odnosno odlazak mladih u zemlje Evropske unije. Bogaroški ocenjuje da će nas popis stanovništva 2021. godine negativno iznenaditi.

- Kada budemo imali redovan popis stanovništva 2021. godine mi ćemo zinuti od čuda šta se u Vojvodini desilo. Po nekim informacijama koje su do mene došle, na severu Bačke imamo situaciju da u toku jedne školske godine imate škole u kojima nestane celo jedno odeljenje – istakao je on.
 (SzILSV, 02.12.2019)



Odbori LSV | Četvrtak, 08. 11. 2012. | Komentara: 0

Akcija Stop fašizmu u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu sutra, 09. novembra 2012. godine, kada se obeležava Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, organizuje akciju „Stop fašizmu“.
Izjave | Četvrtak, 08. 11. 2012. | Komentara: 0

Sprečiti da Vojvodina bude oštećena za 18 milijardi dinara

BEOGRAD – Šefica poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov zatražila je danas od predsednika Narodne skupštine Republike Srbije Nebojše Stefanovića odgovor na pitanje kada će se na pred poslanicima naći Predlog zakona o dopuni zakona o budžetskom sistemu, koji je republičkom parlamentu još 30. oktobra uputila Skupština AP Vojvodine.
Izbori LSV | Četvrtak, 08. 11. 2012. | Komentara: 0

Podršku zatražilo i šestoro kandidata za potpredsednike

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je juče da su za sada Nenad Čanak i Emil Fejzulahi jedini kandidati za predsednika stranke koji su od lokalnih stranačkih odbora zatražili podršku.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook