Vreme je da gradonačelnik Maglai podnese ostavku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 10. 12. 2014. | Komentara: 0

Vreme je da gradonačelnik Maglai podnese ostavku

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici pozvao je gradonačelnika Subotice Jenea Maglaija da podnese ostavku.

LSVU saopštenju je ocenjeno da nakon godinu dana nije ostvareno nijedno od obećanja koja je Maglai davao kada je preuzeo funkciju, a njegova stranka, Savez vojvođanskih Mađara, napravila koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije.
LSV Subotica podseća da je pre nešto više od godinu dana, kada je "prekomponovana" gradska vlast u Subotici, gradonačelnik izjavio da grad 10 godina tavori, zaboravljajući pritom da je sve do 2010. godine SVM bio praktično nosilac vlasti. Kao razloge stvaranja nove većine, kako je saopšteno, naveo je da je to "ozbiljan iskorak od kojeg očekuje pozitivne rezultate i stvaranje konekcije prema republičkoj vlasti, koja do sada nije postojala i da Subotica sebi ne može dozvoliti da bude opozicioni grad, bačen na margine".
– Maglai je tada očekivao da će novi koalicioni partneri SPS i SNS pomoći oko obezbeđenja sredstava za vitalne subotičke projekte kakvi su izgradnja obilaznice ili završetak gradnje pozorišta, te poručivao da su njegovi prioriteti - zapošljavanje i privreda. Ta konekcija, međutim, nije donela ni obilaznicu, ni završetak pozorišta, ni zapošljavanja i zamah u privredi, niti bilo šta što bi grad pomerilo sa mrtve tačke – ocenjeno je u saopštenju subotičkog odbora LSV.
Subotički ligaši smatraju da svi projekti, kao i investicije koje se danas u Subotici realizuju, pretstavljaju rezultat vlasti koja je funkcionisala "ili uz učešće SVM i njihovu stalnu opstrukciju, ili bez njih".
– Jedino u čemu Subotica prednjači od kada našim gradom vladaju SVM, SNS i SPS, a uz naše veliko iznenađenje i DSHV, jeste broj novih zapošljavanja u gradskoj upravi i javnom sektoru. Zato nas i ne čudi vest da svake nedelje najmanje 20 ljudi napusti naš grad. Isto tako, ne čudi nas ni što od gradonačelnika nikada nismo čuli da je nešto učinio, niti da li bilo šta planira da učini kako bi to promenio – navedeno je u saopštenju.

(BILSV, 10. 12. 2014)



Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook