Vreme je da se okrenemo saradnji i reformi Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Vreme je da se okrenemo saradnji i reformi Srbije

BEOGRAD / NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš kaže za Danas da je ekspanzionizam kao koncept politička ideja koja se kao bumerang vrati onom narodu koji je pokreće na najgori mogući način.

LSV

– Krnja Jugoslavija, Velika Srbija, srpski svet su Miloševićev, Šešešeljev i Vučićev naziv za politiku koja opravdava militarizaciju, konflikte, ratove i etnička čišćenja prema regionu a autoritarnu vladavinu i disciplinovanje „izdajničke“ opozicije u Srbiji. Ovaj koncept negira genocid u Srebrenici, negira crnogorsku naciju i državnost, negira pravo na različitost… promoviše ideju o proterivanju „Šiptara“ preko Prokletija, opravdanost ruske agresije na Ukrajinu, BRIKS-a kao alternativu evroatlanskim integracijama – rekao je on. 

– Ova politika je dovela Srbiju do sukoba sa NATO 1999. Ona je duboko pogrešna i štetna za Srbiju i njene građane. Nadam se da u Vučićevom režimu ima dovoljno ljudi koji to razumeju. Umesto širenja histerije i traženja neprijatelja, Vučić treba da se okrene saradnji i reformi Srbije. Kada bi mene pitao šta da uradi, rekao bih mu da je decentralizacija Srbije prvi i najvažniji korak – zaključuje Bojan Kostreš.


(SzILSV – VOJVOĐANI, 11.07.2024)



Saopštenja | Subota, 07. 09. 2024. | Komentara: 0

Srbija mora da radi sve suprotno od Vulinovih ideja i uspeće kao država

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurna je da ako Srbija želi da napreduje mora da radi sve suprotno od onoga što misli i proklamuje Aleksandar Vulin, poznatiji kao ministar mržnje.
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook