Vučić obećao udžbenike za manjine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 31. 07. 2014. | Komentara: 0

Vučić obećao udžbenike za manjine

BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srbije obećao je danas u Narodnoj skupštini da će učenici rusinske nacionalne zajednice dobiti nedostajuće udžbenike, kao i da će se vlada pozabaviti time da svi pripadnici nacionalnih manjina dobiju udžbenike koji im nedostaju.

olena

Na sednici na kojoj su poslanici postavljali pitanja predstavnicima Vlade Srbije,. poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga ukazala je da rusinskim đacima i ove godine nedostaje 38 udžbenika. Pitala je i da li je možda problem u tome što ne postoji dobra veza između Zavoda za udžbenika i nadležnog ministarstva.

- Sramota je da to nismo ispunili. Moja sramota i sramota vlade i izvinjavam se zbog toga još jedanput. I prošli put samo odgovarao i ne mogu da verujem da to nismo rešili - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje Papuge. Ona je Vučića pitala i šta će biti sa mladim ljudima u opštini Kula koji su do sada koristili poljoprivredno zemljište koje će ubuduće koristiti kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, jer su poneki od njih uzeli kredite za traktore i druge poljoprivredne mašine, a ove godine su im raskinuti ugovori.
- Kako mislite da razvijate selo u Srbiji, jer znamo da sela nemaju škole, banke, Domove zdravlja i da li će se i dalje vodit politika da je bolje biti konobar u Novom Sadu ili Beogradu, nego ostati na svom imanju bez obzira kakvo je - upitala je Papuga. Vučić je odgovorio da je dobro razumeo probleme u Kuli i da je sa predstavnicima firme iz UAE insistirao da uposle što više kooperanata i drugih poljoprivrednika, kao i da se za deo onih koji su radili na toj zemlji odmah pronađe posao. Dodao je i da država ima aktivne mere zapošljavanja i samozapošljavanja, kao i mere za podršku poljoprivredi, koje bi ti ljudi trebalo da koriste.

(BILSV, 31. 07. 2014)



Izjave | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Verujem da će naša dva člana ostati u Vladi Vojvodine

NOVI SAD - Skupština AP Vojvodine trebalo bi sutra da verifikuje odluku o smanjenju pokrajinske vlade sa 17 na 12 resora, tako što će se deset dosadašnjih sekretarijata integrisati u pet novih, a zamenik predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, rekao je danas za Press da očekuje će oba Ligina predstavnika u izvršnoj vlasti ostati na svojim pozicijama i nakon redukcije Vlade, te da će to uvažiti i vojvođanski premijer Bojan Pajtić.
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ne postoje pravne prepreke za formiranje policijske uprave za Vojvodinu

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas za Blic da ne vidi u čemu je problem da se realizuje zahtev LSV oko formiranja kooordinatora između sedam vojvođanskih policijskih uprava i centrale MUP-a u Beogradu budući da, kako tvrdi, za to ne postoje ustavne i pravne prepreke.
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Marton: Sav gradski inventar ne pripada Zrenjaninu

ZRENJANIN - Iako se služe imovinom na svojoj teritoriji, opštine tom imovinom ne raspolažu. Pošto se, prema važećem zakonu, za sve se pita centralna vlast, zbog gomile dozvola, ni u najmanjem zaseoku nije lako otvoriti prodavnicu, preno je danas RTS.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook