Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Novi Sad, 25. jun 2024 - Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.

LSV

Dok građani dnevno troše milione dinara na kupovinu flaširane vide, Vučić najavljuje izgranju akvarijuma i delfinarijuma u Beogradu.

Zar je izgradnja tih objekata bitnija od ispravne pijaće vode u Zrenjaninu, Kikindi, Adi, Novom Bečeju, Kuli, Senti ili Srbobranu?

Ne očekujemo da Vučić promeni svoj centralistički pogled na Srbiju, ali očekujemo da ga Ustavni sud podseti na obavezu poštovanja ravnopravnosti svih građana ove države.

Država Srbija to pravo, po pitanju ispravne pijaće vode, već godinama bezobrazno krši.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 




Odbori LSV | Ponedeljak, 27. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Da li je pokrajinski sekretar Sakalaš naložio isticanje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine Žoltu Sakalaša da li su nadležni organi u sekretarijatu koji vodi utvrdili zašto na zgradi Skupštine grada Zrenjanina nije istaknuta zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine i da li je naloženo njeno isticanje.
Saopštenja | Nedelja, 26. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Gotovo 200 teretnih vozova iskliznulo za godinu dana, a ministar Vesić slavi na Prokopu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje neodgovorno što ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić zanemaruje većinu železničkih pravaca u Srbiji, a organizuje koncerte i hvališe se godišnjicom voza na relaciji Beograd-Novi Sad.
Izjave | Subota, 25. 03. 2023. | Komentara: 0

Podrška tužiteljkama je podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za „Danas“ da je podrška tužiteljkama koje se bore za dostojanstvo svoje profesije i nezavisnost pravosuđa podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook